5 найповажніших причин, чому може плакати ваше немовля – не ігноруйте їх

У перший рік життя плач є мовою спілкування. Але молоді мами часто про це забувають − вони стресують і нервуються, а ще дуже переживають. Натомість треба придивлятися і вивчати своє дитя.

Так, дитя ніколи безпричинно не плаче. Своїм плачем воно хоче щось сказати. І це може бути:

Хочу їсти

Голодний плач дитини вимогливий і настирливий, часто супроводжується смоктальними рухами губ і пошуком грудей.

Якщо у матері достатньо молока, то дитя за одне годування наїдається. Але може бути так, що молока мало або дитинка погано відсмоктує – з різних причин: лінується, сосок поганий. Тоді проблему потрібно дослідити. Привчити немовля до режиму важко, якщо воно не наїдається.

Заміна підгузка
Заміна підгузка

Змініть підгузок

Якщо малютка не волає, а покрехтує, вовтузиться, скиглить, наче жаліється, то швидше за все його турбує переповнений підгузок. Його потрібно змінити негайно. Шкіра немовляти дуже ніжна і від довготривалого контакту з сечею можуть з’явитися запрілості і подразнення, які потім потрібно лікувати.

Холодно чи гаряче

Якщо ваша дитина чиста, сита і здорова, але плаче, то може бути що вона змерзла або їй гаряче. Дитина, якій гаряче матиме на щоках нездоровий рум’янець, а волосся буде спітніле. У дитяти, яке змерзло буде холодний носик, воно буде активно махати руками і ногами, намагаючись зігрітися.

Якщо дитина спітніла, її потрібно переодягнути в чисту випрасувану білизну. Простежте за тим, щоб одяг дитини був з натуральної тканини. Кілька разів на день провітрюйте кімнату, де стоїть дитяче ліжечко. Стежте, щоб температура у приміщенні не була нижче 18-20 градусів тепла.

Мені боляче

Це найтривожніший плач. Причиною можуть бути коліки в животику. Тоді крик дитяти буде не постійним, а реакцією на біль. Також немовля може плакати, коли ріжуться зуби. Тоді це буде постійне жалібне скигління.

Щоб допомогти малюкові носіть його на руках голеньким, методом «кенгуру» – тіло до тіла. Може допомогти масаж животика за годинниковою стрілкою, прикладання теплої серветки на живіт, слабенький ромашковий чай.

Хочу маминої ласки

Малятко може плачем вимагати маминої уваги, проситися на руки. Тоді потрібно все кинути і взяти дитя. Бо немає нічого більш близького і більш заспокійливого для немовлятка як мамин дотик, мамин запах і мамин голос. Мамина ніжність і любов є найкращими ліками для дитини.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.