Вчені назвали вік піку когнітивних здібностей людини: несподівана цифра

Когнітивні здібності людей різко зростають до 20 років, а потім виходять на плато.

Людей давно цікавить питання, в якому віці розум людини найсильніший. Вчені з США зайнялися вивченням цього питання, і назвали цифри. Так, пік когнітивного розвитку людини настає приблизно в 35 років. Після 45 років він починає знижуватися, встановили науковці.

Дослідники проаналізували професійні шахові турніри з 1890 по 2014 рік. Було проведено велику роботу: всього було опрацьовано близько 1,6 мільйона ходів. З’ясувалося, що когнітивні здібності людей різко зростають до 20 років, а потім виходять на плато.

Цікаво, що у шахістів, які народилися після 1970-х років, середня когнітивна здатність була на 8% вищою в порівнянні з тими, хто народився в 1870-х роках.

Когнітивні здібності
Когнітивні здібності

Продуктивність мозку також росла протягом ХХ століття. Її посилення відбулося в 1990-х роках, що співпало з розвитком цифрових технологій.

Автори дослідження зазначають, що умови, в яких ростуть сучасні люди – з урахуванням швидкого розвитку цифрових технологій – мають вирішальне значення в розвитку їх когнітивних здібностей.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.

Як покращити стан шкіри без косметолога в домашніх умовах: 5 простих способів, про які ви точно не знали

Сьогодні ми поділимось з вами корисними порадами, що допоможуть покращити стан вашої шкіри в домашніх умовах. Дотримуючись цих простих правил, послуги косметологів вам не знадобляться.