|
24.11.2020 20:12

Три варіанти виходу: поради від популярного практикуючого психолога, якщо вас зрадили

Зрада – це завжди трагедія. При чому, для усіх трьох: для того, хто зрадив, для того, кого зрадили і для третьої сторони, з якою зрадили, також. Про це розповів практикуючий психолог  Михайло Лабковський.

Жінки і чоловіки по-різному дивляться на зраду. Просто тому, що вони дві різні планети. Більшість жінок, характеризуючи зраду, скажуть, що це нав’язлива думка про когось. А більшість чоловіків при слові «зрада» подумають про секс. Але і в тих, і в інших це завжди про обмануту довіру.

Михайло Лабковський

Саме цей фактор обману у зраді є найстрашніший і найбільше лякає. Бо, виявляється, у тебе за спиною кохана людина жила іншим життям, в якому тобі вже не було місця.

Є три варіанти розв’язання ситуації: розлучення, пробачення і відкладення рішення, тобто дозволити відносинам розвиватися за новим сценарієм, з урахуванням нових обставин.

Варіант 1: Розлучення

Це вам і тільки вам вирішувати. Але не перетворюйте своє і життя партнера у пекло – з постійними допитами, докорами і звинувачуваннями.

Задайте собі запитання і чесно на нього дайте відповідь: ви готові пробачити? Забути не вдасться.

Якщо ні, тоді розлучайтеся.

Варіант 2: Пробачення

Найскладніше, що залишається після того, як ви ніби пробачили – це невідання. Треба буде давати собі раду із запитаннями: «Якими тепер будуть наші відносини? «Чи люблять мене, як і раніше?». І найголовніше, потрібно домовитися з собою про реакцію і наступні дії, якщо це повториться знову.

Варіант 3: Дозволити відносинам розвиватися з урахуванням нових обставин

У цьому випадку треба бути чесним з самим собою і з партнером. Бо тут немає правильного і неправильного рішення.

Якщо є готовність пробачити, терпимість до ситуації, то чому б і не попробувати?

Але, якщо образа не покидає і немає вже почуття, то не потрібно клеїти те, що уже неможливо склеїти. Потрібно розбігатися.