|
02.04.2024 14:28

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Зубна паста

Зубна паста здатна видаляти жовті плями без тривалого замочування, але паста обов’язкова має бути без кольорових вставок. Пожовклу ділянку протріть вологою ганчірочкою, а після цього почніть втирати пасту за допомогою губки або невеликої щіточки. Залиште взуття на 20-30 хвилин. Після цього щіткою протріть ще раз забруднені місця. Пасту змийте великою кількістю води. Зубна паста може заодно прибирати плями з гумового канта взуття або з підошви.

Харчова сода

Невелику кількість соди можна змішати з мийним засобом до пастоподібного стану. Нанесіть його за допомогою губки чи щітки. Залиште на 15-20 хвилин. Потім промийте кеди та висушіть.

Промивання милом

Це одне з найпростіших та ефективних рішень – використовуйте м’яке мило або рідкий мильний розчин для очищення брудних плям. Нанесіть трохи мила на плями, потріть і залиште на кілька хвилин перед промиванням теплою водою.

Корисні поради: як відчистити улюблені білі кросівки від бруду

Сода та оцет

Суміш соди та оцту – це чудовий засіб для видалення плям та оновлення білого одягу. Змішайте соду з оцтом до утворення пасти, нанесіть на плями, залиште на деякий час, а потім промийте в холодній воді.

Лимонний сік

Лимонний сік має вибілювальні властивості та може видаляти плями з одягу та взуття. Нанесіть трохи лимонного соку на плями, потріть і залиште на деякий час перед промиванням.

Пральний порошок

Якщо плями не зовсім стійкі, спробуйте видалити їх за допомогою прального порошку. Змочіть плями водою, нанесіть трохи порошку, потріть м’якою щіткою та промийте водою.

Пам’ятайте, перш ніж видалити плями, перевірте засіб на невеликій та непомітній ділянці одягу чи взуття, щоб переконатися, що він не пошкодить тканину. Застосовуйте ці поради обережно та послідовно, і ваше біле взуття та одяг завжди залишатимуться бездоганними!