|
11.12.2023 13:56

Ретроградний Меркурій з 13 грудня 2023 по січень 2024: що можна і не можна робити всім знакам Зодіаку

Ретроградний Меркурій з 13 грудня 2023 року зачіпає і початок 2024 року. Це означає, що багато тем 2023-го знайдуть своє продовження та розвиток в новому році. Астролог Аліна Кузімович розповіла, чого чекати усім знакам Зодіаку цього разу.

Астролог Аліна Кузімович розповіла про вплив Ретроградний Меркурій з 13 грудня 2023 по січень 2024

Останній ретроградний Меркурій 2023 року

В цей період треба бути обережними у спілкуванні, можуть виникати помилки, несподівані зміни у планах, що може викликати різного роду непорозуміння. Важливо бути уважним, діяти свідомо і не метушитися.

Меркурій буде знаходитися в знаку Стрілець, і в такому транзиті є свої плюси. Людей потягне на отримання нових знань, це чудовий період для наукових робіт, для викладацької кар’єри, а також для будь-яких зв’язків з усім іноземним.

Іноді ретроградний Меркурій дає повторення деяких життєвих ситуацій та повертає в наше життя людей. Сприятливо в цей період налагоджувати контакти з друзями, побачитися з кимось, кого давно не бачили. Добре завершувати справи та наводити лад у документах, і загалом у всьому. Що важливо – не варто розпочинати значущі справи, підписувати документи, купляти новий транспорт, техніку, нерухомість. Ще уникайте сварок.

Ретроградний Меркурій з 13 грудня 2023 по січень 2024

Загалом для усіх знаків Зодіаку періоди ретроградного Меркурію несприятливі, але тим, хто народився якраз під час ретрограду, пощастило. Часто для таких людей це навпаки хороший проміжок часу стосовно всіх аспектів життя. Однак, звісно, треба враховувати й інші транзити планет.

Гармонізація Меркурію не стане на заваді розвитку інтелекту, почуття гумору, вивчення мов, старайтесь в цей період читати книжки і розвивати гарну промову.

Ретроградний Меркурій з 13 грудня 2023 по січень 2024

І наостанок, варто зазначити, що Меркурій відповідає за засоби зв’язку, комунікації, спілкування, тому його ретроград дуже впливає на техніку, зокрема, негативно – можуть бути поломки або дивна і непередбачувана поведінка різних приборів.