Як пофарбувати яйця на Великдень: ТОП-3 оригінальних способи фарбування крашанок у святковий кошик

Великдень вже зовсім скоро. Саме тому потрібно почати підготовку до нього вже сьогодні. Ми вже розповідали про смачні рецепти на великодній стіл та альтернативу звичним нам паскам. Однак є не менш важливе питання: як креативно пофарбувати крашанки на свято? Існує безліч цікавих та простих варіантів оздоблення, які точно припадуть вам до душі. Тож сьогодні ми поділимось деякими з них.

Космічні крашанки

Чи думали ви колись, що можна з’їсти космос? А виявляється, що можна і доволі просто. Бля того, щоб зробити крашанки з космічним принтом, вам знадобиться лише каркаде. Тож беремо яйця, кладемо їх в миску, засипаємо чай та заливаємо водою. Далі потрібно додати півтори столові ложки оцту й ставимо це все в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на годину.

Важливий момент: беріть краще яйця білого кольору для того, щоб краще було видно малюнок.

Крашанки, наче космос, за допомогою каркаде

Малюнки не гірше, ніж в Едварда Мунка

Цей варіант також вражає своєю простотою й красою. Для цього вам потрібно звичайне лушпиння цибулі. Спочатку подрібніть його максимально дрібно. Потім намочіть куряче яйце у воді й обваляйте його в лушпинні. Внаслідок цього трохи лусочок залишаться на поверхні яйця. Разом із цими лусочками кладемо нашу крашанку в марлевий мішечоу і зав’язуємо ниткою.

Далі беремо каструлю, наливаємо води й додаємо декілька крапель зеленки. Викладаємо наші яйця на дно й варимо протягом 15 хвилин. Пізніше дістаємо їх з каструлі й викладаємо на тарілку. Лише тоді, коли яйця охолонуть, дістаємо їх з мішечків і промиваємо від лушпиння. І все — вуаля, шедевр готовий!

Яскраві крашанки за допомогою лушпиння та зеленки

Персонажі з мультфільмів у вас на столі

Цей спосіб, напевно, найцікавіший, адже тут саме ви маєте креативити, а не лушпиння:) Отож, спочатку потрібно пофарбувати яйця барвниками або з магазину, або натуральними. Після цього починається найцікавіше: беремо маркери, підключаємо фантазію і малюємо улюблених героїв. Особливо цікаво цим займатись із дітьми або просто в колі сім’ї.

Крашанки із улюбленими героями