Рубрики: Десерти
14.09.2023 22:20

Домашній торт “Наполеон” без тіста. Рецепт легендарного десерту по-новому: дітей за вуха не відтягнеш

Безумовно, класичний рецепт культового торта "Наполеон" неможливо переплюнути, але є не менш дієві способи приготовити цей десерт швидше та простіше.
Поділитися

До будь-якої сімейної урочистості (ювілею, весілля, дню народження дитини), як правило, привітна господиня пече торт. Домашні торти – це те, що із задоволенням з’їдається всіма, хто збирається на святковий обід. Як правило, солодке завершення свята створюється за давно перевіреними домашніми рецептами, з певного набору продуктів, щоб не трапилося жодних несподіваних сюрпризів у невідповідний момент. Звісно, ​​можна й поекспериментувати. Але все ж таки, для впевненості в результаті, краще вибрати класичний рецепт торта. Наполеон — прекрасний вибір.

Нечисленна кількість тонюсеньких коржів і смачний крем, що чергується з ними, – ось і вийшов знаменитий торт “Наполеон”. Для приготування всіма улюбленого десерту існує безліч рецептів, кількість яких, мабуть, не поступиться кількістю шарів у ньому.

Який спосіб виготовлення смачних коржів для основи? Який крем приготувати? А може, просто промазати всі шари варенням або згущеним молоком (для швидкості)? Вирішуватиме ці питання кожна господиня для себе сама. Але, хоч би який варіант був обраний, торт Наполеон ніколи ні з яким іншим тортом не сплутаєш! І ті невеликі нюанси в приготуванні, що використовуються, лише прикрасять ваш фірмовий рецепт і неодмінно порадують усіх ласунів.

Інгредієнти

  • тісто листкове – 2 шт.
  • вершкове масло – 150 г
  • яйця – 2 шт.
  • молоко – 2 склянки
  • цукор – 2 склянки
  • борошно – 3 ст.

Як приготувати смачний торт без замісу тіста

Розморозити тісто, розкотити, зробити проколи вилкою. Випікати чотири коржі, дотримуючись температури 180 градусів. Обрізати нерівні краї, зробити крихту для посипання.

Торт Наполеон

Зробити крем: збити яйця, цукор, борошно. Довести до кипіння молоко, ввести суміш, помішуючи. Заважати, поки не загусне крем.

Покласти в крем вершкове масло, дати йому розтанути. Остудити крем. Намазати коржі, посипати крихтою, відправити торт Наполеон на ніч в холодильник.

Найкращий десерт – торт Наполеон за 15 хвилин

Подавати охолодженим у розрізаному вигляді. Торт можна прикрасити фруктами, шоколадом та іншими смаколиками.