|
12.01.2024 16:00

Пташине молоко без випічки: улюблений десерт дитинства готується напрочуд просто і з доступних інгредієнтів

Пташине молоко — це представник культових десертів, якими ми мали можливість насолоджуватися в дитинстві. Цей смак майже неможливо забути, а тому він залишається актуальним, і буде завжди викликати найприємніші та найщиріші емоції.

І хоча пташине молоко завжди можна придбати у будь-якому магазині, приготувати його вдома набагато цікавіше, а також вигідніше, адже ви відмовитися від стабілізаторів та ароматизаторів, а зробите максимально корисний варіант даного десерту. Діти від нього завжди в захваті, а тому не вагайтеся та пробуйте. У нашому випадку ми пропонуємо зробити пташине молоко без випічки.

Інгредієнти

  • Вода — 150 мілілітрів
  • Желатин — 15 г
  • Сметана — 535 г
  • Цукор –150 г
  • Шоколад — 100 г

Як приготувати пташине молоко вдома

Для початку необхідно залити желатин холодною водою і залишити його на 15 хвилин. Сметана, з якою ми будемо працювати, а також ємність мають бути холодними. Починаємо збивати сметану з цукром до того часу, поки маса стане пишною. На це піде приблизно 10 хвилин.

Пташине молоко

Тим часом желатин ставимо у водяну баню і чекаємо, поки він повністю розчиниться та стане рідким. Після даної процедури залишаємо масу охолоджуватися.

У желатин збиту сметану та перемішуємо. Потім переливаємо його в збиту сметанну масу. Отриману масу розливаємо порційно у посуд, наприклад, у креманки та залишаємо застигати.

Пташине молоко

Тим часом шоколад подрібнюємо, висипаємо у посуд і додаємо сметану. Також ставимо на водяну баню та розтоплюємо до отримання рідкої консистенції. Охолоджуємо для того, щоб нам було легше працювати. У креманки зі сметаною масою заливаємо шоколадну. Усе має бути розподілено рівномірно.

Ставимо десерт приблизно на 45 хвилин, але можна дати більше часу, після чого можемо прикрасити отримане Пташине молоко за бажанням. Наприклад, з ним прекрасно поєднуються свіжі ягоди та горіхи.