Рубрики: Десерти
17.01.2024 19:08

Рецепт сирного десерту з хурмою: ніжний смак тістечка просто зачаровує – гості обов’язково попросять добавки

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування надзвичайно смачного та ніжного десерту. Сирне тістечко з хурмою - ідеальний варіант для вечірніх посиденьок у родинному колі за чашкою чаю чи кави
Поділитися

Інгредієнти:

  • Сир 5-9% – 300 г
  • Хурма (стигла) – 350 г (2 шт.)
  • Сік апельсиновий – 200 мл
  • Йогурт натуральний – 50 мл
  • Цукрова пудра – 100 мл
  • Желатин – 20 г
  • Цукор ванільний – 10 г
  • Цедра апельсина – 1-2 ч. ложки

Приготування:

  1. Підготуйте всі необхідні продукти для приготування сирного десерту з хурмою.
  2. В глибокій мисці об’єднайте апельсиновий сік та желатин. Добре перемішайте та залиште набухати протягом приблизно 10-15 хвилин.
  3. Хурму добре вимийте, розріжте навпіл та за допомогою чайної ложки дістаньте серединку (м’якоть). М’який сир викладіть в глибоку миску та перебийте за допомогою блендера. В місткість з сирковою масою додайте м’якоть хурми. Перебийте сир із хурмою блендером до однорідної консистенції. Сюди ж додайте натуральний йогурт, цукрову пудру та ванільний цукор. Перебийте усі інгредієнти блендером до однорідності.

    Рецепт сирного десерту з хурмою: простий смаколик до приходу гостей

  4. Набряклий желатин відправте розтоплюватись в мікрохвильову піч (імпульсами по кілька секунд). Маса повинна стати теплою, але ні в якому разі не доводьте її до кипіння!
  5. Додайте розтоплений желатин у перебиту сирну масу. Знову перемішайте все між собою міксером чи блендером.
  6. Дно роз’ємної форми застеліть пергаментним папером. Вилийте підготовану масу у форму та відправте в холодильник до повного застигання на 3-4 години. Після цього дістаньте желейний десерт із форми та викладіть на тарілку.
  7. З апельсина зніміть верхній шар (цедру) за допомогою дрібної тертки. Прикрасьте десерт апельсиновою цедрою.
  8. Поділіть десерт на порційні шматочки та подавайте до столу, смачного!

Також радимо вам переглянути наш відеорецепт з ідеєю для ідеального сніданку! Солоні та солодкі слойки на будь-який смак всього за 20 хвилин. Цей простий та ситний перекус дарує енергію на весь день, а смак просто вражає!