Рубрики: Другі страви
22.10.2024 18:17

Цей інгредієнт у фарш майже ніхто не додає, і дарма: котлети стають пишними та соковитими

Є три різні способи та інгредієнта, які допоможуть зробити будь-який сухий фарш більш соковитим. У результаті й самі котлетки вийдуть такими, що танутимуть в роті.
Поділитися

Чимало господинь мріють, хочуть і прагнуть приготувати котлети так, щоб вони були соковитими. Багато хто вважає, що це можна зробити додавши до м’ясного фаршу ніжну м’якушку хліба, але ні. З додаванням хлібу котлетки не завжди можуть вийти соковитими, а ще й навпаки, стати більш сухими, якщо з хлібом “переборщити”. Оскільки основне завдання хліба в котлетках, це міцно утримати м’ясо, щоб воно не розпадалося під час смаження. В залежності від того, як ще ці котлетки посмажити, стане відомо: будуть вони соковитими чи ні.

Є інгредієнти про які взагалі абсолютно ніхто не здогадується. Найперший із них, це кабачок (цукіні). Для цього його необхідно потерти на терці і додати до м’ясного фаршу так само, як додають хліб. Але цього разу хліб замінити кабачком. Ті, хто вже пробував готувати за таким рецептом, попередньо рекомендують добре відтиснути сік з цукіні. Щоб зайвої “рідини” до м’яса не додавати. Бо існує вірогідність того, що зайвий сік із цукіні може зробити фарш занадто рідким.

Кулінари розповіли, як зробити соковиті котлети, що тануть у роті

Розбавити чимось занадто сухий фарш, щоб він став більш соковитим, можна й за допомогою сирої картоплі. Цей овоч також потрібно добре натерти на терці, як і цукіні. Сік з картоплі буде, але не в такій кількості, як з кабачків. А тому, його спокійно можна додати до м’яса.

Занадто рідкий фарш зробити більш цупким, але при цьому, і лишити більш-менш соковитим, можна додавши туди одразу ж декілька інгредієнтів. А саме: моркву, капусту, гарбуз (їх потрібно подрібнити), а також — порізану цибулю. При цьому, ніякого хлібу до м’яса додавати не потрібно. Додаючи до фаршу будь-що, щоб зробити його більш соковитим, слід не забувати про те, що потрібен час, щоб м’ясо могло просто “постояти”. Наситися додатковою вологою йому потрібно близько 10-15 хвилин. Після цього можна продовжувати робити котлетки далі.