|
08.01.2023 23:33

Без борошна та за лічені хвилини: пишні оладки для сніданку та перекусу, які виходять неймовірно смачними

Для того, щоб приготувати смачні оладки інколи не обов’язково мати у шафці борошно. Дана страва може вийти неймовірно смачною навіть без цього інгредієнту, якщо знати, як правильно його замінити. Ба більше, вони вийдуть неймовірно ніжними, набагато кориснішими і незвичайними.

Такі оладки сподобається і дорослим і дітям, і прекрасно підійдуть як у якості сніданку, так і у якості перекусу або ввечері. Дізнайтеся в нашій статті, як правильно їх приготувати.

Інгредієнти

  • Яйця курячі – 2 штуки
  • Цукор – 2 столових ложки
  • Сіль – щіпка
  • Кефір – 250 мілілітрів
  • Манна крупа – 250 грамів
  • Сода – чайна ложка

Пишні оладки для сніданку та перекусу

Перш за все, усі інгредієнти мають бути кімнатної температури, інакше ви не доб’єтеся ідеального результату. До жирного кефіру додайте курячі яйця і ретельно взбийте масу.

Тісто на оладки

Після цього внесіть цукор та сіль, за наявністю можна додати ванілі або кориці чи кардамону, а також вносимо харчову соду. Після цього додаємо манну крупу.

Як зробити тісто на оладки

Усе ретельно перемішуємо і залишаємо масу на пів години. За цей час крупа збільшиться у розмірах, а харчова сода почне діяти. Важливий момент: після того, як відбудеться хімічна реакція, тісто перемішувати не бажано, адже воно вийде не таким пухким результаті. Якщо ви не впевнені у своїй сковороді внесіть столову ложку соняшникової олії.

Пишні оладки

Сковороду розігріваємо та починаємо формувати на її поверхні оладки. Обжарюємо їх з обох сторін на середньому вогні до хрусткої скоринки. Звісно, даний рецепт можна доповнювати своїми інгредієнтами, але це стосується лише начинки. Не бійтеся вносити родзинки, курагу, свіжі яблука, і навіть горіхи.

Після обсмаження оладкам краще дати відпочити на паперових серветках.