Рубрики: Другі страви
13.07.2023 19:53

Ви будете в захваті: рецепт цибулі в медовому соусі. Ідеальний смак в поєднанні з купою вітамінів

Цибуля може бути не тільки прекрасним доповненням до страв завдяки своєму аромату та соковитості. Якщо правильно приготувати цей овоч, він ідеально смакуватиме окремо!
Поділитися

Цибуля різних сортів завжди використовувалася в кулінарії різних народів. Ріпчаста цибуля, цибуля шалот, цибуля зелена або цибуля порей, кожна по-своєму може не тільки поліпшити смак перших, других страв або несолодкої випічки, але і стати великим героєм чергового шедевра, яким господиня забажає почастувати сім’ю та гостей. Такі рецепти з цибулею як знамениті цибульні супи, пироги з начинкою із зеленої цибулі або відкриті гратени з цибулею ріпчастою, цибуля маринована, цибуля смажена, що використовується як гарнір до м’ясних страв, – все це корисно і смачно.

Цибуля, що входить до складу рецептів безлічі страв, багата вітамінами, мінеральними речовинами, органічними кислотами та фітонцидами. Не лише відомий далеко за межами Франції цибульний суп, а й звичайний суп, який ми варимо майже щодня, не обходиться без цибулі. Його ми додаємо у фарш для котлет, в овочеве рагу та плов. Смажена цибуля покращує смак звичних гарнірів. Маринована або свіжа цибуля солодких сортів відмінно підходить для різних салатів.

Інгредієнти

  • Червона цибуля – 2 штуки
  • Мед натуральний – 2 столових ложки
  • Оцет 9% – 2 столових ложки
  • Сіль — пів чайної ложки
  • Перець мелений — пів чайної ложки
  • Сумах — пів чайної ложки

Як смачно приготувати закуску із цибулі

Червону цибулю потрібно очистити від лушпиння і нарізати півкільцями. У глибоку миску до цибулі додаємо спеції, сіль, оцет, натуральний мед. Дбайливо перемішуємо ложкою або лопаткою цибулю, щоб маринад поступово розподілився по півкільцях.

Рецепт приготування червоної цибулі в медовому соусі

У процесі приготування віджимати цибулю не потрібно, адже вона має бути соковитою і хрусткою. Ступінь насиченості смаку можна змінювати, виходячи з тривалості маринування.

Рецепт приготування червоної цибулі в солодкому соусі

Видалити залишки оцту можна, перемістивши цибулю в друшляк. Накрити харчовою плівкою або кришкою, залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі. Після цього цибулю відправляємо до холодильника та споживаємо в холодному вигляді.