Рубрики: Другі страви
02.09.2023 12:39

Мало калорій та багато смаку: рецепт кабачкових коржиків у духовці на сніданок – ніжні та ситні

Коржики – прекрасна страва, якою можна перекусити серед дня, нашвидкоруч поснідати, а також доповнити повноцінний прийом їжі. Але як зробити їх максимально смачними?
Поділитися

Всім знайомі коржики здатні найчарівнішим чином повернути нас у дитинство. У той час, здається, не було нічого смачнішого, ніж ця невелика смакота з неповторним смаком і ароматом, з’їдена на шкільній зміні зі склянкою солодкого компоту.

А, тим часом, спекти такі коржики можна в домашніх умовах. Особливо смачними вони вийдуть, якщо у процесі приготування братимуть участь і ваші діти. Це заняття, яке може сподобатися будь-якій дитині. Прості у виготовленні, смачні коржики можна спекти практично з будь-якого тіста. Солодкі або солоні, з наповнювачами або без – вони прикрасять будь-яке чаювання.

Рецепти коржиків на кефірі допоможуть приготувати дуже смачну та просту випічку. Продукти для неї є недорогими та доступними, а процес приготування не триватиме багато часу. Такі коржики довго не черствіють і порадують своїм ніжним смаком. Основу для них замішують із кефіру, яєць, соди та борошна. Тісто має вийти густим та еластичним.

Коржики випікають у духовці або обсмажують на сухій сковороді. Можна приготувати тісто з додаванням сметани та маргарину, молока та вершкового масла або сиру, така випічка вийде особливо ніжною та здобною з насиченим вершковим присмаком. Деякі господині додають у тісто горішки чи родзинки, а також посипають поверхню коржиків перед випіканням цукровим піском, маком, кокосовою стружкою або кунжутом. Подають коржики остиглими з чаєм, молоком, варенням, компотами та іншими напоями.

Інгредієнти

  • кабачок молодий – 1 шт.
    сир – 100 г
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 2 ст. л
  • розпушувач – 5 г
  • сіль – до смаку
  • приправи – до смаку

Як приготувати смачні коржики

Кабачок помити, обсушити, протерти на тертці, віджати сік. Додати усі інгредієнти, добре змішати. Викласти на пергамент.

Рецепт приготування неймовірних коржиків з кабачка

Відправити їх у духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.

Як приготувати коржики з кабачка

Подавати коржики можна зі сметанним соусом. У ці вироби також спокійно можна загортати найрізноманітнішу начинку.