Рубрики: Другі страви
06.09.2023 13:33

Досить купувати в магазині, спробуйте приготувати самостійно: легкий рецепт вершкового сиру, що зробить кожен

Ніжний смак і кремову консистенцію вершкового сиру можна досягти і вдома. Рекомендуємо спробувати цей рецепт, і Ви відмовитеся від магазинного аналога.
Поділитися

Вершковий сир – це смачний молочний продукт, який виготовляється зі свіжого молока або вершків. Він має багатий, ніжний смак і кремову консистенцію, завдяки чому є популярним інгредієнтом для багатьох страв та десертів у різних кухнях світу.

Кремовий сир може бути використаний в різних кулінарних експериментах для створення багатьох смачних страв і десертів. Вершковий сир може бути використаний для створення смачних сирних заправок для салатів. Використовуйте вершковий сир як начинку для сендвічів і багетів разом зі свіжими овочами, м’ясом або лососем. Додайте вершковий сир до соусу для м’яса для збагачення смаку і текстури. Експериментуйте з ним у своїй кулінарії й насолоджуйтеся новими смаковими враженнями.

Інгредієнти, щоб зробити вершковий сир

  • 400 грамів 20% сметани
  • 100 грамів молока
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки цукру

Рецепт приготування

Простий рецепт приготування вершкового сиру вдома

Перемішати сметану із молоком. Поставити на вогонь і нагріти, але не кип’ятити (до температури 75 C). Додати лимонний сік, перемішати, прогрівати на маленькому вогні 2-3 хвилини. Додати цукор та сіль. Вимкнути вогонь. Дати сиру постояти 5 хвилин.

Простий рецепт приготування вершкового сиру вдома

На друшляк покласти лляний рушник. Рушник можна замінити кількома шарами марлі, або паперових рушників. Вилити вершковий сир. Дати сироватці стекти. Поставити у холодильник на 2-4 години. Виходить приблизно 250 грамів сиру. Сироватку не виливаємо, її можна використати для приготування млинців, замінивши нею молоко.

Простий рецепт приготування вершкового сиру вдома