|
13.12.2023 14:04

Відбивні з курячого філе – те, що треба на святковий стіл: простий рецепт соковитого та смачного м’яса

Автор: Юлія Ящук

Відбивні можна приготувати з різного м’яса, оскільки це залежить від ваших смакових уподобань. Найпопулярнішими вважають з курячого філе чи зі свинячої шиї. Цю страву відносять до універсальної, адже вона підійде майже під будь-який гарнір, також під овочі чи прекрасно смакуватиме в бутерброді.

Ми покроково розповімо, що потрібно, аби приготувати дуже смачні курячі відбивні з простими базовими продуктами. Утім, обирайте свої спеції для м’яса, які є улюбленими.

Відбивні з курячого філе

Інгредієнти

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія для смаження – 100 г
  • Панірувальні сухарі – 150 г
  • Сіль, чорний мелений перець, спеції – на смак

Приготування

Спочатку працюємо з м’ясом. Помийте куряче філе, наріжте його на дві частини, а потім кожну відбийте кухонним молотком.

В мисці збийте яйце, додайте до нього сіль, чорний мелений перець, спеції для м’яса, а також можна використати паприку та прованські трави. Обваляйте в яєчній масі кожен шматок відбивної.

Далі треба панірувати відбивні. Для цього нам знадобляться сухарі. Обваляйте кожен шматочок в сухарях, а потім відправляємо смажитися на розігріту пательню з рослинною олією на середній вогонь.

Спочатку смажте на середньому вогні з одного боку, а коли перевернете на інший бік, треба зменшити вогонь та накрити кришкою. Так відбивні пропаряться, стануть соковитішими, м’якішими та ніжнішими.

Відбивні з курячого філе

Смакуйте відразу, як тільки приготували. Для краси прикрасьте страву зеленню, овочами або подайте до відбивних гарнір. Смачного!