|
13.12.2023 22:24

Хрумка скоринка і ні краплі жиру: як приготувати ідеальну смажену картоплю – ТОП-5 секретів

Смажена картопля вже давно стала однією з найпопулярніших та найулюбленіших страв у багатьох родинах. Готують її дуже часто, проте багато господинь стикаються з невеликими проблемами, які можуть зіпсувати, як зовнішній вигляд, так і смак улюбленої страви. Щоб такого більше не відбувалося, кулінари розкрили секрет і розповіли, як приготувати ідеальну смажену картоплю.

Для цього потрібно знати кілька правил. Наприклад, який сорт картоплі вибрати для смаження, яке використовувати олію, а яка сковорідка підходить більше. Також кулінари детально описали послідовність всіх процесів, які допоможуть досягти ідеального смаку та консистенції.

Топ-5 секретів ідеальної смаженої картоплі

Як з’ясувалося, багато господинь навіть не знали, що картопля поділяється на дві групи – для варіння та для смаження. У нашому випадку використовуються сорти з низьким рівнем крохмалю.

Найкраще картоплю смажити у звичайній чавунній сковорідці. Вона найкраще прогрівається і найдовше тримає тепло. У крайньому разі, використовуйте сковорідку із товстим дном.

Після того як почистили картоплю, її необхідно нарізати однаковими скибочками. Можна використовувати спеціальні пристрої для нарізки картоплі, які можна купити в будь-якому господарському магазині. Якщо скибочки будуть різного розміру, то картопля буде смажитися нерівномірно. Поки дійдуть більші, дрібні – розваляться.

Топ-5 секретів ідеальної смаженої картоплі

Перш ніж приступити до приготування, нарізану картоплю необхідно вимочити у воді на 30 хвилин, щоб зменшити кількість крохмалю. Потім його викладають на рушники і добре промакують.

Топ-5 секретів ідеальної смаженої картоплі

Чавунну сковороду з олією без запаху, потрібно добре розігріти. Найкраще зробити це заздалегідь. Коли олія добре нагріється і почне “шкворчати”, можна викладати картоплю.

Перші 5 хвилин картоплю краще не чіпати. За цей час якраз встигне утворитися золотиста скоринка. Потім її акуратно перемішують. Часто не треба, інакше вона розвалиться. Солять картоплю на самому кінці.