Всі роблять цю помилку: як правильно приготувати пюре – три простих правила і картопля сама тане у роті

Здавалося, що може бути простіше, ніж зробити картопляне пюре, проте з'ясувалося, що багато господинь готують його неправильно! Виправляємо помилки.

На сьогодні картопляне пюре є найпопулярнішим гарніром у світі. Його однаково люблять як дорослі, так і діти, до того ж він чудово поєднується і з м’ясом, і рибою та овочами. Багато досвідчені господині експериментують і додають у пюре якийсь додатковий інгредієнт. Наприклад, як Альона Мозгова, яка спеціально для 8-річної доньки Соломії готувати пюре 1:1 з гарбузом – і виглядає красиво та до того ж дуже корисно.

Пюре з гарбузом від Олени Мозгової
Пюре з гарбузом від Олени Мозгової

Однак сьогодні не про різновиди улюбленої страви, а про класичне картопляне пюре, яке, як показує практика, більшість господинь готують неправильно і роблять одні й ті ж помилки.

Так для того, щоб приготувати ідеальне пюре, яке буде легким і повітряним і його майже не треба жувати, через те, що воно саме танутиме в роті, необхідно дотримуватися кількох правил.

  • По-перше, вибрати правильний сорт картоплі. Як перевірити – розрізаємо навпіл, натираємо дві частини один з одним до появи «пінки», якщо вони важко відокремлюються при злипанні, то в картоплі досить крохмалю. Деякі господині вважають, що рожева картопля більше підходить для пюре, ніж біла.
Як правильно готувати картопляне пюре
Як правильно готувати картопляне пюре
  • Після того, як почистили картоплю, намагайтеся порізати його на однакові часточки, тоді не буде такого, що одна картопля готова і вже почала розварюватися, а друга напівсира.
Як правильно готувати картопляне пюре
Як правильно готувати картопляне пюре
  • Картоплю заливаємо холодною водою і ставимо на сильний вогонь. Додаємо сіль, перемішуємо. У міру появи під час закипання піни, радимо її прибрати.
  • Як тільки вода закипіла, прикручуємо вогонь. Залишаємо до повної готовності.
  • Потім зливаємо відвар і “сушимо картоплю”. Як це зробити – повертаємо овочі в каструлю і на повільному вогні, постійно помішуючи лопаткою, позбавляємось зайвої рідини. І тільки потім приступаємо до наступного етапу – товкти картоплю.
Як правильно готувати картопляне пюре
Як правильно готувати картопляне пюре
  • Зробити це можна за допомогою будь-якого зручного для вас засобу. Краще, ніж звичайна “толкушка”.

А тепер головна помилка – ніколи не використовуйте блендер ножем, інакше ви просто зіпсуєте блюдо!

Як правильно готувати картопляне пюре
Як правильно готувати картопляне пюре
  • Далі додаємо вершкове масло. Збивати будемо звичайним віночком або використовувати насадку на блендер.
  • Коли масло з’єднається з картоплею, вона вже буде ніжною кремовою консистенцією. І лише тоді додаємо гаряче молоко чи вершки.
  • Продовжуємо швидко збивати його віночком.
  • Останній етап – це протирання нашого пюре через дрібне сито, тільки так ви досягнете ідеальної консистенції пюре.
Як правильно готувати картопляне пюре
Як правильно готувати картопляне пюре

100% гарантія того, що у вашому пюре не залишиться жодного грудочка. Це займе трохи часу, але повірте, результат буде карколомним!

Як правильно готувати картопляне пюре
Як правильно готувати картопляне пюре

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?