|
22.12.2023 13:57

Дуже корисні та легкі рибні котлети у духовці: виходять ароматними, ніжними і з величезним набором вітамінів

Котлети – дуже смачна, легка та швидка страва. Немає нікого, хто не любить котлети, навіть вегетаріанці та вегани готують котлети з рослинних продуктів. Основу котлет формують із подрібненого до стану фаршу м’яса.

Сьогодні приготуємо рибні котлети. Вони будуть менш калорійними, менш шкідливими для людей з високим рівнем холестерину, дуже корисними за рахунок свого складу та способу приготування, тому що ми їх запікатимемо, а не смажитимемо. Такі котлети можна включити до раціону людей, які стежать за своїм харчуванням і здоров’ям. Рибні котлети виходять не менш смачними, дуже соковитими, ароматними та дуже ніжними.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Рибний фарш – 700 г
  • Цибуля ріпчаста – 200 г
  • Цибуля зелена – 4 ст.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Вівсяні пластівці – 40 г

Як приготувати смачні рибні котлети

Фарш перекладаємо у великий глибокий посуд, розбиваємо в туди ж яйце, додаємо дуже дрібно нарізану або подрібнену в чаші блендера цибулю, вівсяні пластівці, перемішуємо. Вівсяні пластівці перед використанням також можна подрібнити у блендері.

Як приготувати неймовірні рибні котлети у духовці без використання олії

До фаршу додаємо лимонний сік, дрібно пасеровану зелену цибулю, спеції за смаком (для риби, суміш перців, прованські трави, сіль, перець тощо), ретельно перемішуємо. Масу, що вийшла, накриваємо кришкою або накриваємо харчовою плівкою, залишаємо хвилин на 15, щоб вівсянка встигла набухнути. Так вона стане м’якою і ледь відчутною.

Рецепт приготування неймовірної вечері з рибних котлет

Включаємо духовку на 190 градусів. Форму для запікання змащуємо олією або застилаємо пергаментним папером. Після відведеного для набухання вівсянки часу починаємо формувати котлети у формі овалу або кола, відразу викладаючи їх у форму для запікання. Після заповнення форми відправляємо її в розігріту духовку на 22-25 хвилин.

Страву подавати у гарячому вигляді і доповнити її обов’язково будь-яким гарніром. Втім, котлети також можна використовувати для приготування сендвічів.