Рубрики: Другі страви
29.12.2023 19:58

Гості захочуть дізнатися, як ви приготували “Печериці з секретом”: ця закуска одразу приверне увагу всіх

Щоб зробити ваше свято незабутнім, варто звернути свою увагу на рецепти приготування печериць з ніжною та соковитою начинкою. Спробуйте та не пожалкуєте.
Поділитися

Гриби недарма користуються популярністю в усьому світі, адже, по-перше, розповсюджені майже усюди, а по-друге, мають неймовірний набір смакових та харчових властивостей.

Звичайні печериці містять в собі велику кількість вітамінів, мінералів, а також амінокислот. При цьому в них багато клітковини та білка. Із негативних сторін даного продукту — це те, що його не можуть вживати вегетаріанці.

Окрім того вони важко засвоюються організмом, і на їхнє перетравлення може йти так само багато часу, як на перетравлення м’яса. Тому гриби варто подавати з овочами, гарніром та продуктами, які полегшують страву.

На свята ж можна зробити виняток. Спробуйте придбати великі печериці, в яких будуть об’ємні шапочки та начинити їх. Але не забувайте, що великі гриби обов’язково необхідно чистити, щоб отримати правильний смак. Також варто звернути свою особливу увагу на підготовчий етап, на якому ви добре вимиваєте овоч.

Такі гриби можна подавати як самостійну страву, а також як доповнення до інших закусок. Зазвичай вони не потребують додаткового прикрашання, адже самі по собі виглядають неперевершено.

Інгредієнти

  • печериці — 15 шт.;
  • сир твердий — 150 г;
  • майонез 67% — 2 ст. л.;
  • спеції — до свого смаку.

Рецепт приготування фаршированих печериць

Гриби ретельно миємо, сушимо, прибираємо ніжки та дрібно їх нарізаємо. До нарізаних ніжок додаємо майонез, часник, спеції, твердий сир і все перемішуємо. Частину на тертого сиру підставляємо в сторону для прикрашання.

Спробуйте запекти фаршировані печериці з сиром

Отриманою начинкою начиняємо капелюшки грибів, зверху посипаємо тертим сиром, що залишився.

Готуємо просту закуску в грибах

Закуску ставимо в розігріту в духовку на 10-15 хвилин. Бажана температура — 180.

Подавати обов’язково у гарячому вигляді. Закуску можна прикрасити свіжою зеленню, різними видами сирів, горіхами, а також овочами. Не забувайте, що готова закуска має бути трохи під сушиною, адже гриби мають схильність текти.