Сьогодні готуємо, а вже завтра смакуємо: рецепт хрумких та ароматних маринованих печериць до Нового року

Мариновані грибочки, що мають неповторний та яскравий смак, а готуються дуже швидко та просто. Почастуйте себе та своїх гостей відмінною закускою.

Чудова закуска для новорічного столу. Цей рецепт не потребує багато часу, а результат порадує вас та ваших близьких. Воні ні крапельки не гірші за осінню консервацію та додадуть яскравого смаку вашому святковому застіллю.

Інгредієнти

  • 1 кілограм печериць;
  • 150 мілілітрів 5-6% яблучного оцту;
  • 100-150 мілілітрів рослинної олії;
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю горошком;
  • 20 г солі (1 столова ложка без верху);
  • 30 г цукру (1 столова ложка з гіркою);
  • 5 лаврових листків;
  • 6-7 зубчиків часнику;
  • 1 середній гострий перець (за бажанням).

Інструкції з приготування

Для цього рецепту обирайте невеличкі гриби, адже вони виглядають біль естетично та швидше промаринуються. Печериці промиваємо під проточною водою. Шкірку знімати непотрібно. У каструлі змішуємо інгредієнти для маринаду. Додаємо оцет, олію (краще обирати без запаху), цукор, сіль, перець та лавровий лист. Часник давимо через прес та додаємо до решти інгредієнтів. За бажанням можна додати подрібнений гострий перець або паприки.

Простий та швидкий рецепт маринованих грибів на закуску
Простий та швидкий рецепт маринованих грибів на закуску

Переміщуємо маринад та додаємо гриби. Здається, що рідини замало, проте гриби віддадуть свою вологу, тож не переживайте з цього приводу. Вмикаємо вогонь та накриваємо каструлю кришкою. Доводимо до кипіння на сильному вогні. Потім зменшуємо вогонь на середній та варимо гриби. Дрібні грибочки варимо 4-5 хвилин, а печериці середнього розміну 6-8 хвилин.

Простий та швидкий рецепт маринованих грибів на закуску
Простий та швидкий рецепт маринованих грибів на закуску

Готові гриби поставте у прохолодне місце. Коли вони охолонуть, їх можна вживати у їжу. Проте, для більш вираженого смаку, рекомендуємо залишити грибочки на 3-4 години, щоб вони краще увібрали смак маринаду. Презентуйте та смакуйте.

Простий та швидкий рецепт маринованих грибів на закуску
Простий та швидкий рецепт маринованих грибів на закуску

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!