|
03.01.2024 13:23

Привезла рецепт з Греції: найніжніше тушковане м’ясо з чорносливом і ще одним секретним інгредієнтом

Мінімум інгредієнтів та витрат – максимум смаку та задоволення.

Історія цієї страви сягає своїм корінням в давнину. Воно має багато національних варіацій і може бути знайдено у різних кулінарних традиціях. Чорнослив, завдяки своїм корисним властивостям, використовувався ще у стародавньому Єгипті та Греції. Зазначається, що цілющі властивості чорносливу були відомі ще багато століть тому.

Назва “м’ясо з чорносливом” походить від основних інгредієнтів – м’яса та чорносливу. Зазвичай у рецепті використовується яловичина, свинина або баранина, а чорнослив додається для створення солодкої нотки та надання страві характерного смаку.

Користь цієї страви полягає в тому, що вона містить багатий комплекс вітамінів та мінералів. Чорнослив багатий клітковиною, калієм, залізом, магнієм та вітамінами групи B. М’ясо є цінним джерелом білка, заліза та цинку. Ця страва також допомагає покращити травлення через наявність клітковини.

Інгредієнти

  • Свинина нежирна – 300 г
  • Вершки 10% – 100 г
  • Чорнослив – 10 шт
  • Червоне сухе – 100 г
  • Мед – 1 ст.

Як приготувати смачне м’ясо з чорносливом

Нарізаємо свинячу вирізку, поперек волокон, що надасть страві ніжності та соковитості. Відправляємо на розпечену сковороду з краплею олії. Тим часом нарізаємо чорнослив тонкими смужками. Заздалегідь чорнослив заливаємо гарячою водою на 5 хвилин.

Як приготувати смачне м’ясо з чорносливом

Як тільки свинина обсмажилася до золотистого кольору, до неї додаємо підготовлений чорнослив. Потім до сковороди додаємо червоне і протушкуємо 2-3 хвилини. Аромат просто приголомшливий.

Як тільки воно випарувалося, необхідно додати мед, залишити на сковороді для невеликої карамелізації. Потім заливаємо вершками середньої жирності та солимо. Невелика порада від шеф-кухаря: солити свинину необхідно в кінці приготування, щоб зберегти соковитість і не розбити м’ясо.

Рецепт неймовірного м’яса з чорносливом

Як тільки соус загуснув, це означає, що страва готова. Знімаємо з вогню та подаємо до столу. Можна за бажанням прикрасити зеленню.