Вишуканий десерт: чорнослив та волоські горіхи у сметанному кремі – діти уплітатимуть зі швидкістю світла

Якщо хочете поставити на стіл неймовірно смачний та ароматний десерт, який окрім того володіє неймовірними харчовими якостями, спробуйте цей рецепт з чорносливом.

Можна сказати, що люди діляться на тих, хто ненавидить і чорнослив, і тих, хто готовий його їсти щодня. Неймовірний десерт, сухофрукт, який має легкий аромат диму, міцну шкірку та дуже приємну м’якоть, легко поєднується з солодкими інгредієнтами, такими як шоколад, вершки, сгущенка, тощо.

Його активно додають у різноманітні торти, пироги, печиво, і навіть морозиво. І звісно, він так цінується не тільки через свій смак, але і завдяки харчовим властивостям. Чорнослив має безліч вітамінів та мінералів у своєму складі, а також доволі високу калорійність. Так само він допомагає травленню і поговорюють, навіть виводить токсини.

Звичайно, багато чого залежить від якості продукту, який ви придбаєте. На дотик чорнослив має бути пружним, не розстиратися у руках. Занадто м’який він буде несмачний, а для даного рецепту взагалі не підходить, адже не буде тримати форму.

Чорнослив з волоськими горіхами у сметанному кремі — це неймовірне поєднання, дуже ніжне, ароматне та легке. Такий десерт готується неймовірно швидко, довго зберігається і запам’ятається вашим гостям надовго. Просто спробуйте пригостити їх цією смакотою.

Інгредієнти

  • 300 г чорносливу;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 1 склянка сметани;
  • 60 г цукру;
  • Карамель (за бажанням).
  • шоколадна стружка

Рецепт приготування неймовірного десерту з чорносливом

У глибоку миску помістіть чорнослив і залийте його окропом, даючи час на набухання (приблизно 20-30 хв). Коли сушені сливи досить розм’якшуються і кісточки легко відокремляться, злийте воду, промийте чорнослив і витягніть з них кісточки.

Як приготувати смачний десерт з чорносливу

Обсмажте волоські горіхи в духовці приблизно 10 хв, періодично перемішуючи, поки вони не набудуть золотистого відтінку. Тепер приступайте до начинки слив. Місце, яке займає кісточки у сухофруктах, заповніть четвертинками підсмажених горіхів.

Як приготувати смачний чорнослив

Приготуйте ніжний сметанний крем. Збийте сметану з цукром до однорідної маси без цукрових кристалів. Ретельно полийте чорнослив, наповнений горіхами, сметанним кремом та додайте трохи карамелі для аромату.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.