Рубрики: Другі страви
04.01.2024 14:05

Рибні котлети одразу стануть соковитими та ніжними: просто додайте до фаршу цей секретний інгредієнт

За цим рецептом ви навчитеся готувати швидко та смачно соковиті котлети із сухої риби кети. Вдалим варіантом на вечерю чи обід стануть саме вони, та й цілком будь-який гарнір може підійти.
Поділитися

Історія цієї страви пов’язана з національними традиціями приготування рибних страв. Кету стали використовувати для приготування рибних котлет завдяки її соковитій та ніжній м’якоті, а також наявності великої кількості жирних кислот Омега-3.

Рибні котлети з кети мають безліч корисних властивостей для організму. Кета є джерелом білка, заліза, фосфору, йоду та вітамінів групи В та А. Вони також багаті омега-3 жирними кислотами, які позитивно впливають на стан серцево-судинної системи, покращують кровотік та імунітет, а також сприяють здоровому розвитку мозку та нервової системи. .

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 2 шт
  • Кета – 600 г
  • Батон – 200 г
  • Молоко – 125 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Борошно пшеничне – 70 г
  • Спеції – за смаком
  • Сіль – 1 ч. л.

Як приготувати смачні рибні котлети

Насамперед займемося підготовкою хліба. Беремо батон, нарізаємо середніми кубиками. Перекладаємо його в миску та заливаємо молоком. Залишаємо на 15 хвилин, доки батон повністю не розмокне. Після цього набряклий батон добре розминаємо вилочкою або занурювальним блендером. Із замоченим хлібом котлетки будуть дуже соковитими та смачними, головне не переборщити. Адже кета не любить багато хліба.

Простий рецепт приготування смачних рибних котлет

Цибулю і моркву очищаємо, промиваємо і ріжемо на частини. Відправляємо в блендерну чашу на подрібнення або можна просто перекрутити на м’ясорубці. Овочі надають не лише соковитості рибним котлетам, а й гарному кольору. Подрібнені овочі викладаємо в миску із хлібом.

Простий рецепт приготування смачних рибних котлет

Філе кети потрібно заздалегідь витягнути з морозилки. Після того, як воно розморозилося, ми його промиваємо і нарізаємо середніми шматочками, так щоб вони помістилися в чашу блендера. Або так само, як і овочі, можна це зробити за допомогою м’ясорубки. І знову відправляємо у миску. За бажанням можна додати невеликий шматочок сала, так як кета вона занадто суха.

Простий рецепт приготування смачних рибних котлет

Усі інгредієнти з’єднуємо. Додаємо яйця, борошно та спеції. Добре все перемішуємо. З фаршу формуємо котлетки. Перед цим змочимо руки водою, так зручніше формувати.

Складаємо на деко, змащене олією і відправляємо в духовку. А також їх можна обсмажити на розпеченій сковороді. Смажаться вони на середньому вогні з двох сторін приблизно 5-7 хвилин до золотистого кольору з додаванням олії.