|
09.01.2024 11:30

Буде надзвичайно ніжним: печінковий торт по-новому. Навіть дешева куряча печінка заграє новими смаками

Рекомендуємо приготувати торт з курячої печінки в духовці. Це дуже смачна, проста, ситна та ароматна страва, яку ви можете приготувати до будь-якого застілля. Крім основних інгредієнтів, ви можете додавати до неї які-небудь свої улюблені інгредієнти.

Спеції та зелень підійдуть будь-які, тому можете додавати такі, які найбільше подобаються вам та вашим близьким. Куряча печінка є дієтичним продуктом і містить у собі велику кількість корисних вітамінів та амінокислот. Також у курячої печінки немає специфічного запаху, який є в інших видів печінки та її головний плюс у тому, що її досить просто обробляти. Для приготування такої страви в домашніх умовах вам не знадобиться багато часу, тому що вона готується дуже швидко і просто. Ваші близькі та родичі обов’язково залишаться у захваті від такого рецепту.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 2 шт
  • Куряча печінка – 500 г
  • Борошно – 160 г
  • Молоко – 250 мл
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт
  • Морква – 3 шт
  • Майонез – 350 г
  • Петрушка (зелень) – 50 г
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачний печінковий торт

Насамперед потрібно з печінки витягти всі протоки, м’язи та згустки. Якщо на курячій печінці ви виявили жовто-зелені місця, їх потрібно обов’язково вирізати, щоб вона не гірчила. Великі шматочки печінки розрізаємо навпіл, після чого відправляємо в окрему ємність. Натираємо зубчик часнику на дрібній тертці, додаємо до печінки та ретельно перемішуємо.

Як приготувати печінковий торт

Тепер печінку потрібно трохи обсмажити на сковороді. У сковороду наливаємо 2-3 столові ложки олії та розігріваємо. Викладаємо шматочки печінки та обсмажуємо пару хвилин, щоб кров згорнулася.

Як смачно приготувати печінку

Два курячі яйця заздалегідь відварюємо і розрізаємо на чотири частини. Обсмажену печінку частково викладаємо у форму для запікання, викладаємо варені яйця, зверху накладаємо ще печінки, знову куряче яйце і тепер викладаємо всю печінку, що залишилася.

Як приготувати смачний печінковий торт

А тепер приготуємо заливку для нашого торта. Беремо глибоку ємність, відправляємо в неї сметану, розбиваємо три курячі яйця і додаємо столову ложку борошна або крохмалю. Зелень дрібно нарізаємо і додаємо в ємність з нашою заливкою, ретельно перемішуємо віночком і солимо за смаком.

Наливаємо заливку в ємність із печінкою та яйцями, після чого відправляємо її в розігріту духовку до 190-200 градусів приблизно на 40 хвилин. Заливання має стати твердим і печінка приготується до кінця.