“Грибна галявина”: рецепт найкращого салату на Новий рік, який готується швидко і без особливих витрат

Такий салат можна подавати і на святковий стіл, і на повсякденний, він ніколи не набридне. Всього кілька продуктів у поєднанні, а виходить така смакота. Також салат можна оригінально прикрасити.

Продукти доступні і все дуже легко готується. Салат ефектно виглядатиме на столі. Смак виходить ніжний, ситний та яскравий.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 4 шт
  • Гриби печериці – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Цукор – 2 ст.
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Куряча грудка – 500 г
  • Чорнослив – 200 г
  • Майонез – за смаком
  • Огірок – 150 г
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Сіль – 1 ст.

Як приготувати смачний салат

Каструлю з холодною водою поставити на плиту, додати сіль. Як вода почне закипати, додати курячі яйця та з моменту закипання варити 5 хвилин. Після цього злити воду і відразу ж залити яйця холодною водою і залишити, щоб вони повністю охолонули.

Рецепт салатного торта з курячого стегна
Рецепт салатного торта з грибами

Гриби дрібно нарізати кубиком і відправити їх смажитися на гарячу суху сковороду. Коли сік з грибів випарується, можна додати трохи олії, сіль і чорний мелений перець.

Цибулю очистити від лушпиння, дрібно нарізати кубиком і перекласти в порожню глибоку тарілку. Замаринувати цибулю: до цибулі додати цукор, сіль та оцет, залити окропом, щоб цибуля була під водою і залишити на 10-15 хвилин.

У сотейник з холодною водою додати сіль, лавровий лист і відправити туди варитися курячу грудку 20-25 хвилин. Після чого дістати і дати їй повністю охолонути.

Замариновану цибулю відправити на сито, щоб стекла зайва вода і поки що відставити убік.

Взяти прямокутну тарілку, на низ тарілки зробити майонезну сіточку. Далі викласти смажені гриби і зробити зверху грибів також майонезну сіточку.

Чорнослив промити, просушити, дрібно нарізати кубиком і викласти шаром на смажені гриби. Пару чорносливів залишити цілими для прикраси.

Курячі грудки нарізати на маленькі кубики і викласти шаром на чорнослив, зробити майонезну сіточку.

На майонезну сіточку в салаті рівним шаром викласти мариновану цибулю.

Рецепт ніжного та ситного салату
Рецепт ніжного та ситного салату

Зварені курячі яйця очистити від шкаралупи, поділити на білок та жовток.

Відразу шаром у салат натерти жовток на дрібній тертці (цей шар майонезом не поливати!).

Свіжі огірки нарізати кубиками і викласти в салат шаром на жовтки, розрівняти, посолити і за бажанням можна ще додати чорний мелений перець. Зверху огірка зробити майонезну сіточку.

Білок натерти на дрібній тертці і рівномірно розподілити зверху салату, трохи притискаючи. Прикрасити грибами, за бажанням чорносливом, дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.