|
12.01.2024 20:00

Смачний французький салатик для всієї сімʼї: страва з найпростіших, але дуже корисних інгредієнтів

Морква — це фантастично корисний продукт, у складі якого є вітаміни мінерали, а також дуже важливий бета-каротин. Зазвичай даний овоч ми вживаємо у їжу майже непомітно: разом з супами, м’ясними соусами, тощо.

Однак щирі фанати даного продукту обожнюють пити морквяний сік, а також робити дома морквяний пироги. Що вже казати про моркву по-корейськи, яку можна їсти просто тарілками.

Однак, в даній статті ми пропонуємо вам розглянути рецепт ніжного салату з морквою та сиром, який перетворюється на неймовірне поєднання смаків. Кращого тандему годі шукати. Для приготування даної страви вам знадобиться зовсім мало часу, мінімум продуктів та сил.

Головне – придбати якісні інгредієнти, в міру соковиту моркву та спожити його свіжим.

Яблука краще обирати зелені сортів. Так ви отримаєте необхідну Кислинку і при цьому матимете фантастичний аромат. Майонез сміливо можна замінити на грецький йогурт або сметану. Так само за бажанням додавайте різне насіння чи горіхи. І звичайно, страва вийде набагато смачнішою, якщо ви використаєте під час приготування десертні сорти сирів.

Інгредієнти

  • Морква — 1 шт.
  • Яйця — 4 шт.
  • Сир твердий — 100 г
  • Майонез — близько 100 г
  • Яблуко — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.

Як приготувати смачний французький салат

Для початку подрібнюємо цибулю. Буде краще, якщо ви попередньо замочите її в окропі на 15 хвилин.

Новий рецепт салату з морквою

Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Теж саме робимо з вареними яйцями. Моркву натираємо на дрібній тертці. Яблуко очищаємо від шкірки і насіння і натираємо на великій тертці.

Новий рецепт салату з морквою

Яблуко обов’язково необхідно збризнути соком лимона, для того щоб воно не потемніло. Але здебільшого це впливає лише на зовнішній вигляд страви. Починаємо формувати салат за допомогою кулінарного кільця.

Салат з морквою

На яблука викладаємо шар яєць, потім шар моркви, і завершуємо шаром сиру. Шарування можна продовжувати стільки раз, скільки ви забажаєте. Перед подачею на стіл поставити в холодильник.