Рубрики: Другі страви
01.02.2024 18:23

Найкраща заміна рису та картоплі. Цей гарнір забере зайвий жир та цукор: готується вражаюче швидко

Булгур — це дійсно смачна та корисна крупа, яка може використовуватися як для приготування звичайних каш, так і для більш складних рецептів.
Поділитися

У більшості кулінарних традицій світу є поняття гарніру. Його активно використовують до овочевих страв, зазвичай для того, аби наситити організм вуглеводами. Саме тому у його якості виступають або продукти з високим вмістом крохмалю, або зі складними вуглеводами. Тобто це каші, макарони, картопля, тощо.

І хоча асортимент продуктів не можна сказати, що дуже величезний, але все ж таки харчові звички у націй дуже різні. Якщо, наприклад, у нас прийнято готувати у якості гарніру пюре, спагетті, рис, то на Сході дуже популярні булгур та кускус. Ми пропонуємо вам спробувати приготувати славетний булгур, який вже встиг прославитися своїм ніжним смаком в усьому світі, і подається у найрізноманітніших ресторанах.

Окрім високого вмісту вуглеводів та хорошої харчової цінності, цей продукт славиться приємним зовнішнім виглядом, ароматом, а також легкість у приготуванні. Таку кашу зможу приготувати буквально кожна господиня, в незалежності від того, який в неї рівень знань та навичок. Не менш цікаво, що булгур ідеально поєднується як з рибою та м’ясом, так і з овочами.

Звичайно, не треба забувати, що необхідно дуже уважно поставитися до моменту з пропорціями, адже каша має вийти не дуже густою, не рідкою, і при цьому не втрачати своєї нормальний консистенції і не бути розвареною.

Цю смакоту можна подавати просто з вершковим маслом, або додавати різні соуси, спеції, перець та м’ясо.

Інгредієнти

  • 1 склянка булгура;
  • 2 склянки води;
  • 2 ст. л. рослинної олії або вершкового масла;
  • 1 ч. л. солі без гірки.

Як приготувати смачний гарнір

На дно каструлі налийте олію, нагрійте її. Викладіть булгур. Помішуючи, обсмажте його до легкого аромату 2 хвилини.

Рецепт Булгуру з овочами та грибами: улюблена страва всієї родини

Повільно залийте булгур окропом. Посоліть і перемішайте.

Рецепт приготування найсмачнішого гарніру

Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму та варіть близько 20-30 хвилин. Обов’язково накриваєте страву кришкою під час приготування, щоб пара також працювала на вас.