Рубрики: Другі страви
11.02.2024 19:56

Гречка по-купецьки з фаршем: рецепт ситної та корисної страви для вечері, яка точно сподобається всій сімʼї

Гречка здається досить простою та невибагливою стравою, однак, приготувати її по-справжньому смачно може далеко не кожна господиня. Але ми розповімо, як це зробити.
Поділитися

З самого дитинства ми звикли до гречки у нашому раціоні. Її готували найрізноманітнішими способами. Найпопулярніші: гречка з молоком, з засмажкою, або у супі. Хтось полюбляє цю крупу настільки, що готовий їсти її навіть просто з вершковим маслом, для когось вже ця каша не настільки смачна, і в такому випадку нам може допомогти м’ясо чи гриби.

У даному рецепті ми пропонуємо спробувати приготувати гречку по-купецьки. Це вже давно знайомий рецепт, який навіть подається у ресторанах. Його особливість у тому, що крупа змішується з різними інгредієнтами. У якомусь сенсі це дуже схоже на марокканський рецепт кускусу, де до крупи також додається м’ясо, овочі та соус.

Звичайно, цей рецепт ви можете доповнювати за своїм бажанням. Наприклад, протушити також печериці, або додати цілі шматочки помідорів, щоб надати хорошої кислинки.

Інгредієнти

  • гречка – 150 г;
  • фарш – 250-300 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • томатна паста – 2 ст. л;
  • часник – 2 шт;
  • морква – 1 шт (невелика);
  • олія рослинна – 2-3 ст. л.

Як приготувати дійсно смачну гречку

Для початку гречку необхідно підготувати. Вона має бути чистою та сухою. Обсмажити подрібнену цибулю з часником, фарш і натерту на великій тертці моркву до золотистого кольору. Додати томатну пасту, ретельно перемішати.

Як приготувати смачну гречку

До м’яса і овочів внести гречку, залити кипʼятком, щоб крупа була злегка прикрита водою. Πосолити. Τушкувати на повільному вогні під кришкою.

Рецепт приготування смачної гречки

У готову страву додаємо різні спеції, а також пропущений через прес часник.

Подаємо на стіл у гарячому вигляді порційно. Таку гречку немає необхідності чимось доповнювати, адже вона містить у своєму складі м’ясо. Тим не менш, ви завжди можете приготувати окремо ще якийсь соус або підливку. Так само буде неймовірно смакувати різне м’ясо та риба.

І хоча такий рецепт розрахований на вечерю, він достатньо легкий, щоб ним також можна було поснідати чи пообідати.