Неймовірні гречаники за простим рецептом: готуємо ситну та ніжну вечерю. І ніяких котлет не потрібно

Гречаники – унікальна страва, що поєднує в собі смак гречаної крупи та інших складових, які варто додавати, орієнтуючись на свої уподобання. Ідеально смакуватимуть на вечерю.

З давніх часів це пригощання мало велику цінність в українській та польській кухні. Подібні страви є в інших країнах світу, втім, на відміну від нашої кухні вони тонші та вживаються з солодкими соусами, вареннями з ягід та йогуртами.

Гречаники можуть попередньо обсмажувати, а потім запікати в духовці, однак є рецепти, в яких кулінари пропускають перший етап, і подають нічим не гіршу страву. Пропонуємо власноруч зробити легкі гречаники, які добре підійдуть для вечері. Вони ніжні, смачні, а головне здатні нагодувати всю родину. Переконайтеся в їхній неповторності вже зараз.

Гречаники за простим рецептом

Інгредієнти

  • 100 г гречаної крупи (у сухому вигляді);
  • 400 г фаршу;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 200 мл томатного соусу Болоньєзе;
  • 100 мл води;
  • 200 мл вершків 30%;
  • до смаку сіль, перець, інші спеції.

Приготування

Ставимо варити гречану крупу. Цибулю та моркву пасеруємо на сковороді. З’єднуємо варену гречку, фарш, на смак солимо, перчимо, додаємо улюблених спецій. Добре вимішуємо. Формуємо гречаники.

У форму для запікання спочатку викладаємо половину пасерованих овочів. Зверху кладемо гречаники, а на них викладаємо другу половину овочів.

Робимо заливку. Для цього у воду вливаємо вершки, томатний соус Болоньєзе (можна використати й звичайну томатну пасту), солимо, перчимо, використовуємо спеції на смак.

Гречаники за простим рецептом

Відправляємо страву в духовку. Готуємо під закритою кришкою при 180 градусах приблизно 1 годину. Як бачимо, гречаники ми не обсмажуємо, а тушкуємо, оскільки так вони корисніші. Всім смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.