|
13.02.2024 11:10

Такі деруни без картоплі розмітають за 1 секунду: ви точно ще не пробували так їх готувати. Шикарний рецепт

Деруни з капустою є чудовим варіантом для тих, кому набридли м’ясні котлети або ж для людини, яка в принципі не вживає м’ясо. Такі деруни дуже ситні, смачні та апетитні. Їх можна подати до столу на сімейне чаювання.

Вони чудово поєднуються з кетчупом, сметаною або улюбленим соусом, який є у вас в холодильнику. Подавати їх можна просто без соусу. Вони чудово гармонують зі свіжою зеленню та овочами. Бажано вживати хоча б у теплому вигляді. Приготувати їх набагато простіше, ніж картопляні! Важливо дотримуватися всіх пропорцій і у вас обов’язково все вийде! Готуйте із задоволенням та ділитесь рецептом зі своїми друзями.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Капуста білокачанна – 500 г
  • Морква – 1 шт
  • Сметана – 2 ст.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Спеції – 1 за смаком

Як приготувати смачні деруни

З капусти необхідно зняти верхнє листя і тільки тоді її потрібно промити під проточною водою, а моркву просто очистити від шкірки і теж промити. Капусту необхідно нарізати якомога дрібніше. Для даної процедури рекомендую використовувати овочерізку.

Як приготувати золотаві деруни

Шинкуйте капусту тією насадкою, якою можна очищати овочі. Яйце знадобиться велике, якщо у вас середні, краще використовуйте 2. У загальну ємність з капустою додаємо натерту на великій тертці моркву та сметану. Ретельно перемішуємо.

У капустяну масу поступово вводимо борошно. Ретельно перемішуємо, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися. Додаємо сіль 0.5 ч. л., чорний мелений перець або суміш перців 1/3 ч. л. і цукор для смакового балансу 1 щіпку. Ще раз перемішуємо і відразу приступаємо до термічної обробки оладок.

Деруни за лічені хвилини

На сковороду наливаємо олію 1 ст.л., розподіляємо її силіконовим пензликом по всьому дну, добре прогріваємо і за допомогою ложки викладаємо капустяне тісто. З першого боку обсмажуємо на максимальному вогні до рум’яної золотистої скоринки, а з другого зменшуємо вогонь до середнього та обсмажуємо під кришкою, щоб уникнути непропеченого всередині. За таким принципом чинимо з кожною партією оладок.