|
23.02.2024 20:19

Секрет досвідчених кулінарів: навіщо в дріжджове тісто додають оцет — вирішить популярні проблеми

Дріжджі — це універсальний помічник у приготуванні випічки. Їх використовують і при створенні італійської піци, і при випіканні здоби. Завдяки даному інгредієнтом тісто добре піднімається, стає пористим, пишним, і не опадає після остигання. Втім, присутні і негативні сторони. Більшість господинь намагається уникати використання дріжджів через те, що вони вимагають багато часу для активації. Також в гарячих виробах присутній характерний запах, який говорить про присутність даного інгредієнтом, а за порушення технології можна взагалі зіпсувати смак випічки.

Але дріжджі — це не єдиний помічник у створенні пишних смаколиків з тіста. Досвідчені кухарі та кондитери насправді додають до цього інгредієнти оцет. Навіщо він потрібен?

Як приготувати смачне дріжджове тісто

Оцет допомагає випічці не тільки збільшитися в обсязі, але й створити такі необхідні у цьому процесі бульбашки. Відбувається так тому, що продукт вступає у реакцію з дріжджами, прискорює їх активацію, бродіння стає більш інтенсивним.

Як приготувати смачне тісто

Процес призводить до утворення більшої кількості газів в тісті, а тому кінцевий продукт стає пишним та легким.

Рецепт приготування дріжджового тіста

Окрім того оцет сприяє руйнуванню клейковини в борошні, а тому дріжджове тісто стає більш еластичним, краще розкочується.

Окрім того, варто відмітити, що найкраще дріжджі працюють, коли ви їх додаєте до злегка теплої рідини. Найкращий варіант — це тепле жирне молоко. Щоб зробити ефект кращим, варто додати столову ложку цукру, столову ложку борошна, і столову ложку рослинної олії. Її можна замінити на вершкове масло. Сіль варто додати після. Обов’язково накриваєте масу та ставте у тепле місце. Якщо повітря в приміщенні прохолодне, опара може не піднятися.