|
02.03.2024 14:03

Ідеальне тісто на вареники із секретним інгредієнтом – м’яке, ніжне і не розварюється – свекруха так не вміє

Є безліч рецептів тіста для вареників. Хтось його готує з курячим яйцем, хтось без, хтось ставить на гарячу воду, тощо. Звичайно, зіпсувати дану страву дуже важко, але навіть це виходить. Але отримати ідеальне тісто також вдається одиницям.

У нашому рецепті ми пропонуємо ознайомитися з технологією приготування тіста на вареники, яке виходить дуже м’яким, еластичним, не рветься, і при цьому не розварюється.

Нічого особливого вам з ним не доведеться робити, головне дотримуватися пропорцій та інструкції. У якості начинки можете використовувати абсолютно будь-які продукти. Ідеально дане тісто поєднується з начинкою з картоплі та цибулі. Також дуже смачно йдуть вареники з сиром та квашеною капустою. У будь-якому випадку усі будуть задоволені. Діставайте жирну сметану, вершки, майонез чи соуси, з якими полюбляєте смакувати варениками та беріться до справи.

Інгредієнти

  • Борошно – 400 г;
  • Куряче яйце – 1 шт.;
  • Сіль – 1 ч. ложки;
  • Рослинна олія – 20 мл;
  • Гаряча вода (до 60 градусів) – 180 мл.

Як приготувати смачні вареники

Для початку необхідно викласти усі інгредієнти у ємність. Борошно має бути добре про сіяним, щоб додати додаткової повітріності. Обов’язково додаємо олію. Перемішуємо.

Рецепт приготування вареників

Потім необхідно внести гарячу воду та замісити еластичне тісто. Для початку можна допомагати собі виделкою, але пізніше доведеться працювати руками. Змастіть руки олією, щоб тісто не прилипало.

Рецепт приготування вареників

Також варто залишити тісто відпочивати приблизно на півгодини, можна на годину. Після цього розкочуємо тонке тісто та формуємо наші майбутні вареники.

Варимо вареники в підсоленій воді з лавровим листом до готовності. Викладаємо на тарілку та подаємо гарячому вигляді зі сметаною та добавками.