Рубрики: Консервація
10.10.2024 21:27

Як ще в магазині зрозуміти, чи підходить капуста для квашення: ТОП-3 неочевидні ознаки, які все вирішують

Квашена капуста містить величезну кількість вітаміну С, а тому її дуже корисно вживати саме восени та взимку. Але є один нюанс — капусту потрібно вміти правильно підібрати та приготувати.
Поділитися

Квашена капуста, або салат із квашеної капусти — одна з найсмачніших страв в Україні. Її полюбляють готувати восени, коли вже грядки на городі спорожніли від усіх зібраних овочів. А вживати салати, які добре насичені вітамінами, хочеться й надалі. Ось в такому випадку, десь на початку жовтня, господині й згадують про те, що можна заквасити капусту й додати туди ще солодкого перцю, щоб було якомога смачніше. Утім, ця страва не вийде доброю й смачною, якщо не зробити найголовнішого — правильно обрати саму капусту.

Перше, що необхідно пам’ятати, це те, що для закваски ніколи не слід брати капусту, яка наспіла занадто рано. Причина — у салаті вона буде не хрумкою, а ще досить швидко почне псуватися. Саму капусту досвідчені господині радять купувати не велику: краще всього брати середнього розміру. Колір капусти повинен бути більше білого, або зеленуватого. Соковита капуста буде та, яка має досить округлу форму, а не “довгувату”. Для закваски потрібно брати лише пізні сорти капусти. Бо в них міститься достатня кількість цукру, яка необхідна для успішного процесу бродіння, щоб закваска була зроблена вдало.

Господині пояснили, як правильно підібрати капусту для закваски

Крім цього, звертати увагу потрібно й на те, щоб листи капусти були не пошкодженими. Також, щоб вони не мали дефектів через те, що їх могли поїдати різні гризуни чи комахи. Утім, це не значить, що цілий качан капусти не варто брати суто лише через одну “дірочку”. Вдома це місце можна обережно вирізати і все: цей качан капусти чудово згодиться для закваски на зиму.

Квашена капуста славиться не лише своїми смаковими властивостями, а й наявністю безліч вітамінів у ній. Насамперед, у ній міститься величезна кількість клітковини, вітамінів груп А, В, Е, Р. Квашену капусту дуже корисно вживати саме восени і взимку, оскільки в ній така ж кількість вітаміну С, як і в лимоні. А тому, це дуже добре підвищує й зміцнює імунітет, що в свою чергу захищає організм людини від різних ГРВІ та застудних захворювань.