Рубрики: Консервація
23.10.2024 13:32

Євген Клопотенко остаточно “збожеволів” і показав, як зробити варення з грибів

Євген Клопотенко продовжує готувати у футболці з написом "божевільний" та зробив чергову провокацію. Цього разу він приготував таке, чого 100% раніше ніхто й ніколи ще вдома не робив.
Поділитися

Знаменитий на всю Україну шеф-кухар Євген Клопотенко, який також є ресторатором, співзасновником ресторану, громадським активістом і блогером, показав нову гастропровокацію. Свій експеримент він, як завжди, зняв на відео і виклав на своїй сторінці в соцмережі Instagram. При цьому, він для приколу продовжує одягати футболку з написом: “Божевільний”. Усе, що він робить, готує та викладає, це дійсно цікаво. Його експерименти з їжею в когось викликають захоплення, в когось здивування, а комусь це відверто не подобається. Останні можуть просто не дивитися.

Євген Клопотенко показав рецепт варення з грибів

За словами Євгена Клопотенка, імовірніше всього, що всі вже чули і знають про овочеве варення. Наприклад, є відомі рецепти, такі, як кабачкове варення з лимоном і цибулевий конфітюр. Тому, можна сміливо приготувати й варення з грибів, яке також може оцінити кожен. Щоб приготувати таке варення господиням знадобиться 500 грам грибів печериці, 200 грам цукру, 150 мілілітрів води та 1/2 соку лимону.

“Поки проходите стадію заперечення, то тримайте рецепт”, – подумав про те, як люди заздалегідь відреагують на таку гастропровокацію Євген Клопотенко.

Після того, як перелік продуктів за рецептом буде готовий, можна переходити до приготування самої страви. Перше, що слід зробити, нарізати гриби тонкими слайсами (тонким зрізом, шаром, шматочками). Викласти їх в глибоку каструлю. Туди ж додати цукор, воду і сік лимону. Все це слід варити на середньому вогні протягом однієї години. Шеф-кухар запевняє, що ось так все просто, але буде дуже і дуже смачно.

У коментарях під цим дописом Євгена Клопотенка люди пишуть, що наступна гастропровокація, яку він може зробити, це карамелізувати оселедця. Ще йому запропонували використати кленовий сироп і соус тамарі. Почалися у коментарях і жарти щодо того, чи буде варення з чорнобривців, адже чай з чорнобривців уже п’ють і він визнаний досить корисним. Також українцям подобається те, що на всі теоретичні питання щодо їжі у Євгена Клопотенка завжди є відповідь.