Рубрики: Святковий стіл
09.12.2023 17:10

Дивовижний рецепт до Нового року: святковий салат “Принц”, який зачарує своїм незвичайним смаком та виглядом

Шикарний салат для святкової вечері, що зачарує усіх смаком та апетитним виглядом. Спробуйте приготувати його один раз й запам'ятаєте рецепт на завжди.
Поділитися

Інгредієнти

Відварене м’ясо – 250-300 грамів;
Мариновані огірки – 300 грамів огірків (2-3 штуки);
Часник – 1-2 зубчики;
Яйця – 3 штуки;
Сир – 150 грамів;
Волоські горіхи – 80 грамів.

Рецепт приготування

Мариновані огірки нарізаємо тонкою соломкою. Потрібно позбавитися від зайвої вологи, для цього можна промокнути огірки паперовими рушниками, або віджати зайву вологу через сито. Додаємо до огірків натертий часник та гарно перемішуємо. Відварюємо яйця, натираємо їх на терці. Горіхи подрібніть, але не перестарайтеся. Смачно, коли вони попадаються шматочками.

М’ясо відварюємо у підсоленій воді. Залишаємо його охолоджуватися у бульйоні, щоб воно було більш соковите. Можна використовувати яловичину, свинину чи курку, обирайте те, що вам подобається більше, але класичний рецепт саме з яловичиною. М’ясо розбираємо на волокна, або нарізаємо тонкою соломкою.

Рецепт святкового салату Принц

Салат можна збирати на тарілці, а можна використати форму для випічки. Якщо будете використовувати форму, то переверніть її, щоб не заважав бортик. Першим шаром викладаємо м’ясо, заправляємо майонезом, додаємо чорний молотий перець, перемішуємо та розрівнюємо по тарілці. Наступний крок, це шар з огірків. Його не потрібно покривати майонезом. Потім викладаємо яйця, підсолюємо їх та перчимо та змащуємо майонезом. Посипаємо салат натертим сиром та знову покриваємо майонезною сіткою. Фінальним шаром будуть волоські горіхи.

Рецепт святкового салату Принц

Цей салат не потребує багато часу для просочення, тож його можна подавати відразу, після приготування. Якщо, ви готуєте його заздалегідь, то краще останній шар з горіхів зробіть перед подачею, щоб вони залишилися хрумкі. Смачного.

Рецепт святкового салату Принц