Рубрики: Святковий стіл
19.12.2023 14:08

Неймовірно соковите мʼясо до святкового столу: рецепт курячого філе під шубою, яке потім готуватимуть гості

Приготуйте м'ясо так, аби ваші гості, спробувавши страву, захотіли й собі зробити її вдома. Ознайомтеся з простим рецептом соковитого курячого філе під шубою.
Поділитися

Майже в кожного досвідченого кулінара є свої секрети в приготуванні тієї чи іншої страви. Тому, спробувавши її зробити власноруч, потім посмакувавши, можна ділитися рецептом з друзями, рідними чи знайомими.

На порозі свята, тому пропонуємо вже зараз ознайомитися, що вам знадобиться, аби поставити на стіл дуже соковите куряче філе під шубою. Назва страви звучить по-цікавому, але й смак, впевнені, що вас теж не розчарує.

Куряче філе під шубою

Інгредієнти

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Картопля – 6-7 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сир – 100 г
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль, спеції – на смак

Приготування

Для початку розрізаємо куряче філе на дві частини, злегка відбиваємо за допомогою кухонного молотка та маринуємо спеціями. Можна використати паприку солодку, хмелі-сунелі, чорний мелений перець та сіль. Потім трохи збризкуємо рослинною олією. Викладаємо м’ясо у форму для запікання.

Очищаємо картоплю, нарізаємо на тоненькі слайси. Заправляємо її майонезом, гірчицею, на смак солимо, перемішуємо.

У форму для запікання, в яку вже помістили куряче філе, викладаємо зверху картоплю, розрівнюємо. Також за бажанням можна додати до страви шматки помідора. Відправляємо в розігріту духовку.

Випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах до готовності (м’якості) картоплі.

Куряче філе під шубою

Потім посипаємо страву натертим твердим сиром та відправляємо знову в духовку до золотистої скоринки. Ніжне, соковите та неймовірно смачне куряче філе під шубою можна подавати до столу і куштувати з іншими пригощаннями на столі. Смачного!