|
20.12.2023 22:57

Гарнір на Різдво “Червона капуста”: простий рецепт з одним секретним інгредієнтом – ідеально до м’яса

Кулінарний блогер Вікторія Фішич, яка дуже багато подорожує світом, поділилася рецептом гарніру, який традиційно подають у Німеччині до м’яса – це тушкована червонокачанна капуста з яблуками та каркаде. Така капуста ідеальний гарнір до жаркого, а ще піде до гуляшу або запеченого в духовці балика.

Гарнір до м’яса на Різдво Червона капуста

Інгредієнти:

  • Качан червонокачанної капусти приблизно 1 кг
  • Яблука – 700 г
  • Оцет – 1/2 склянки
  • Цукор – 1/3 склянки
  • Каркаде (квітки гібіскусу) – 35 г
  • Сіль за смаком

Приготування:

Капусту дрібно нашаткувати. Яблука нарізати соломкою і покласти в каструлю. Туди ж відправити каркаде (не подрібнений, а саме квіти) Додати пів склянки оцту, і одну третину склянки цукру.

Гасити на дуже повільному вогні під кришкою приблизно дві години.

Додаткової рідини не знадобиться, така як капуста та яблука пустять сік. Оцет збереже цвіт капусти, а каркаде посилить його ще більше.

Наприкінці додати сіль за смаком. Подавати разом із м’ясом. Ідеально з жаркою або гуляшем.

Нагадаємо, що 2024 пройде під знаком Зеленого Дерев’яного Дракона за Східним календарем. Щоб задовольнити апетити головного символу року і залучити у своє життя удачу та достаток, необхідно добре його “нагодувати”. Так як Дракон дуже любить ситно та смачно поїсти, то страви мають відповідати. Обов’язково на святковому столі має бути м’ясо, а до нього гарнір, який ідеально поєднується з основною стравою.

Гарнір до м’яса на Різдво Червона капуста

Якраз стане в нагоді рецепт нашої “Червоної капусти”. Готувати її дуже просто – нашаткував і поставив гасити, а в цей час можна приготувати улюблені салати – “Олів’є”, “Мімозу” та “Оселедця під шубою”.

Гарнір до м’яса на Різдво Червона капуста