|
01.01.2024 16:58

Ніжний та ароматний салат із чорносливом на будь-яке свято: неймовірно просто, красиво та дуже смачно

Чорнослив дійсно дивовижний продукт, адже він ідеально підходить не тільки для приготування десертів, але інших страв. Неймовірно разом з ним смакує картопля та м’ясо. Так само можна приготувати святкові салати використовуючи даний інгредієнт.

Головний секрет використання цього продукту — це помірність, хороше поєднання, а також баланс. Безумовно, є велика кількість інгредієнтів, які взагалі не підходять до даного сухофруктами. Але так само він може стати центральною частиною вашої страви і зробити її унікальною, ароматною і дуже смачною. Окрім того він володіє неймовірними харчовими властивостями, адже вміщує в собі велику кількість вітамінів, мінералів та фруктозу.

Щоб чорнослив добре поєднувався у вашому салаті обов’язково обирайте свіжий продукт, а також слідкуйте, щоб він не був занадто сухим. Якщо буде реальна необхідність його освіжити, краще його замочити в окропі.

І все ж таки варто дослухатися до своїх гостей, і якщо серед них є люди, які не полюбляють даний інгредієнт, варто його виключити із рецепту.

Також пам’ятайте, що в салатах чорнослив неймовірно смакує у тандемі з волоськими горіхами. Тому варто придбати декілька сотень грам для прикрашання.

Інгредієнти

  • жменя чорносливу без кісточок (приблизно 50 г);
  • 100 г салямі;
  • 50 г маринованих огірків;
  • 100 г сиру;
  • майонез

Як приготувати смачний салат з чорносливом

Салямі наріжте кубиками. На невеликі шматочки наріжте жменю чорносливу без кісточок. (Якщо чорнослив занадто сухий, можна попередньо замочити його на кілька хвилин у гарячій воді).

Святковий салат з чорносливом та салямі

Напівтвердий або твердий сир теж наріжте на кубики. Мариновані огірки наріжте невеликими шматочками.

Ідея для святкового салату на Різдво

Заправте салат майонезом. У цьому салаті мариновані огірочки чудово гармонують із чорносливом, і смак виходить просто дивовижним та збалансованим.