|
17.02.2024 18:18

Рецепт пісного майонезу без яєць та молока: готується менше ніж 5 хвилин, а на смак – кращий за магазинний

Майонез давно вже став не тільки заправкою для салатів, а й додатковим соусом для основних страв. Ми полюбляємо додати його до пельменів або вареників, або ж просто мочаємо в нього улюблені снеки. Проте, ні для кого не секрет, що у магазинному майонезі багато домішок та консервантів.

Ми пропонуємо приготувати домашній, що не поступається смаком, але більш корисний за магазинний. Цей рецепт не містить молока та яєць, тож підійде й вегетаріанцям, й веганам, й людям, що дотримуються посту. А салати та інші страви, приготовані з домашнім соусом, будуть більш натуральні та зі складом у якому ви будете впевнені.

Рецепт приготування пісного майонезу без яєць та молока

Дійсно домашній майонез зберігаються значно менше за магазинний. Рекомендовано зберігати його не більше 5 днів в холодильнику. Але, майонез не потребує багато часу для приготування. Всього 5 хвилин, і улюблений соус буде стояти на вашому столі. Тому, не бачимо причини відмовлятися від власноруч приготованого майонезу. Готуйте з задоволенням!

Інгредієнти

  • Рідина від консервованого горошку – 100 мілілітрів;
  • Рослинна олія – 300 мілілітрів;
  • Оцет яблучний 6% (лимонний сік або столовий оцет) – 1 столова ложка;
  • Гірчиця – 1 чайна ложка;
  • Цукор – 0,5 чайної ложки;
  • Сіль – 2/3 чайної ложки.

Інструкції з приготування

З консервованого горошку зливаємо рідину. Додаємо цукор, сіль, оцет та гірчицю. Збиваємо погружним блендером до появи пінки.

Рецепт приготування пісного майонезу без яєць та молока

Не вимикаючи блендер поступово вливаємо рослинну олію. Продовжуємо збивати до загустіння. Куштуємо та регулюємо на свій смак. Ще раз збиваємо. Майонез готовий. Смачного.

Рецепт приготування пісного майонезу без яєць та молока