Рубрики: Випічка
16.08.2023 20:03

Як тільки відвернетеся — з’їдять усю тарілку: рецепт фантастичних пиріжків з яблуками та хрусткою скоринкою

Яблучні пиріжки — добре знайома нам смакота з дитинства, адже часто ними пригощали нас наші бабусі. Але як зробити їх пишними, м'якими та з хрусткою скоринкою?
Поділитися

Напевно, мало знайдеться людей, які б не любили пиріжки. Особливо домашні. Пишні дріжджові або повітряні листкові пиріжки з яблучною начинкою – одні з найулюбленіших. Щоб навчитися готувати пиріжки з яблуками необхідно просто ознайомитися з рецептами, в яких розкрито таємниці замішування різного виду тіста та підготовки найсмачнішої начинки.

Як зробити так, щоб яблучний сік не випливав з пиріжків під час смаження? Чи натерти яблука на тертці і змішати з цукром або обсмажити в маслі яблучні часточки? Що ще можна додати в начинку, щоб вона стала ще ароматнішою та смачнішою? Чому віддати перевагу: пиріжки посмажити в олії чи спекти в духовці? На ці та інші питання ми вам із задоволенням допоможемо знайти відповідь, щоб ваші пиріжки вийшли найкрасивіші та найсмачніші.

Інгредієнти

  • Сир 9% – 200 г
  • Борошно – 150 г
  • Вершкове масло – 85 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,3 ч.л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Родзинки – 1 жменя
  • Ванілін (кориця)

Як смачно приготувати пиріжки

Для приготування тіста зернистий сир протерти через сито або взяти звичайний, кремоподібний продукт.

Перемішати з цукровим піском, сіллю, розм’якшеним вершковим маслом, додати трохи збите сире яйце.

Рецепт пиріжків 

У масу всипати просіяне пшеничне борошно, перемішане з розпушувачем. Тісто має вийти м’яким, за необхідності борошно можна додати.

Колобок накрити мискою і дати постояти для набухання клейковини. Великі яблука очистити від шкірки та насіннєвих камер, нарізати м’якоть невеликими кубиками.

Окремо в сотейнику розтопити ще одну порцію масла, додати яблука та цукор. Начинку згасити до м’якості та випарювання рідини.

В кінці приготування додати мелену корицю або ванілін з пакетика, родзинки без кісточок, масу перемішати і остудити.

Застелити лист пергаментом, змастити маслом. Готове тісто розділити на десять частин, розкотити в коржики, викласти начинку та сформувати невеликі пиріжки.

Що робити, щоб із печених пиріжків не випливала начинка

Викласти вироби на деко, змастити яйцем або жовтком. Пекти в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці, до золотистого кольору. Подавати до чаю, молока, кефіру та інших кисломолочних напоїв. Пиріжки можна посипати цукровою пудрою.