|
03.10.2023 16:51

Все змішали і в духовку: ви будете робити неймовірний сирний кекс з родзинками за цим рецептом кожного дня

Історія цієї страви немає однозначного походження. Проте, сирні кекси популярні у багатьох країнах, включаючи Україну, Німеччину та Скандинавські країни. У цих регіонах сир є одним із основних молочних продуктів, і його використовують для приготування різних десертів.

Сирний кекс на вершковому маслі багатий на білки, кальцій, фосфор, вітаміни А і D. Сир містить у собі корисні бактерії, які сприяють нормалізації мікрофлори шлунково-кишкового тракту. Вершкове масло є джерелом клітковини та корисних жирів, які необхідні для нормального функціонування організму.

Однак сирний кекс на вершковому маслі може бути висококалорійним і містити велику кількість жирів і цукру. Тому його вживання у великих кількостях може негативно позначитися на фігурі та здоров’ї.

Сирний кекс простий у приготуванні. Потрібно тільки формочку. Таке нескладне і швидке частування підійде і на сніданок і на десерт. Сир потрібен жирний. Розмаїти можна горіхами, родзинками, цукатами.

Сирний кекс на вершковому маслі добре поєднується з чаєм, кавою або молоком. Також його можна подавати з полуницею, малиною чи іншими свіжими фруктами для створення яскравого та свіжого смаку.

Спосіб подачі кексу може бути різним. Він може бути сервірований у вигляді великої скибочки або порційних шматочків, прикрашених вершками, шоколадною глазур’ю або ягодами.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 2 шт
  • Сир жирний – 200 г
  • Сметана – 2 ст.
  • Вершкове масло – 2 ст.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Сода – 0,5 ч.л.
    Сіль – за смаком

Приготування неймовірного сирного кексу

У сир додати розтоплене вершкове масло, сметану, яйця, цукор, соду, дрібку солі. Все перемішати.

Сирний кекс на маслі

Можна просто лопаткою, а можна і за допомогою міксера. Додаємо просіяне борошно в два етапи. Все перемішуємо, щоб урізноманітнити смак. Вносимо родзинки.

Сирний кекс на маслі

Усю цю суміш викласти у форму, змащену вершковим маслом. Розподілити і поставити в розігріту духову шафу 180 градусів на 30 хвилин.