|
28.12.2023 12:53

Борошно, кефір і сир дарують насолоду, якщо їх правильно приготувати: хачапурі на сковороді – простий рецепт

Готують ліниві хачапурі на сковороді. Точно не буде зайвою зелені. Її наявність — один із головних принципів кавказького столу. Її можна подати до готових коржиків, а можна покришити в тісто. Рецепт лінивих хачапурі з сиром можна доповнити інгредієнтами на свій смак або будь-якими соусами, купленими в магазині.

Ліниві хачапурі з сиром на сковороді на кефірі – це традиційна грузинська страва, яка вважається варіацією хачапурі. Національна гордість Грузії складається з тіста, всередині якого знаходиться начинка різних видів сиру.

Вони отримали свою назву завдяки своєму простому та швидкому способу приготування. Ця страва готується на сковороді, а не в печі.

Користь лінивих хачапурі з сиром на сковороді полягає в тому, що вони містять низку корисних речовин. Сир є джерелом білка, кальцію та вітаміну D. Також у страві присутній кефір, який сприяє покращенню травлення та є джерелом пробіотиків.

Однак варто пам’ятати, що ліниві хачапурі з сиром на сковороді, як і будь-яка інша смажена страва, можуть містити велику кількість жирів та калорій. При частому споживанні може бути проблема з надмірною вагою чи погіршенням здоров’я.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Кефір – 1 склянка
  • Сир твердий – на смак
  • Борошно пшеничне – 1  склянка
  • Сіль

Як приготувати смачні хачапурі

Заздалегідь натріть сир на тертці (будь-який, який добре плавиться). Просійте борошно через сито. Приготуйте глибоку миску та сковорідку з кришкою. Дістаньте міксер, якщо не любите змішувати продукти вручну. Помийте зелень, щоб прикрасити страву.

Начинка для хачапурі

Приготуйте тісто. У миску налийте кефір, додайте яйце і дрібку солі (якщо сир солоний, додатково сіль не потрібна), змішайте. Всипте сир і перемішайте до однорідності. Невеликими порціями, помішуючи, всипте борошно. Після перемішування має вийти густа однорідна маса.

Як зробити ліниві хачапурі

Посмажте хачапурі. На розігріту сковороду викладіть тісто, рівномірно розподіліть, накрийте кришкою і смажте на повільному вогні 8 хвилин, поки тісто не схопиться зверху. Переверніть.

Смажте ще 3 хвилини, поки тісто не стане рум’яним. Покладіть готовий коржик на тарілку і змастіть шматочком вершкового масла.

У кавказькій кухні завжди багато зелені. Тому прикрасьте страву перед подачею асорті з петрушки, кропу та кінзи. Кінза має бути обов’язково! Це одна з основ грузинської кухні.