Хрусткі на вигляд, а всередині соковиті та сирні: готуємо дуже смачні хачапурі, які так полюбили українці

Хрусткі хачапурі прекрасно доповнять святковий стіл. Приготувавши їх, ви отримаєте дуже соковиту сирну страву. Рецепт приготування зрозумілий та простий, тож результатом залишитеся задоволеними.

Хачапурі вважають достатньо складною випічкою. Хлібна страва з сиром родом із Грузії, але і в Україні вона завоювала чималу любов. Також вона відома й у Вірменії, де випікається з листового тіста у формі конверта.

Хачапурі обожнюють за велику кількість сиру, а ще до страви можуть входити яйця, як, наприклад, в аджарському стилі приготування. Ми підготували простий рецепт хрустких хачапурі з сиром, які прекрасно доповнять ваш новорічний стіл.

Дуже смачні хачапурі, які так полюбили українці

Інгредієнти

  • Сир (моцарела/сулугуні) – 400 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 200 г
  • Тепла вода – 140 мл
  • Сухі дріжджі – 4 г
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Дрібка солі

Приготування

Візьміть миску та до неї вилийте воду. Сюди ж висипаємо сіль, цукор та сухі дріжджі. Все перемішуємо до розчинення.

Додаємо просіяне борошно та починаємо замішувати тісто. Спочатку візьміть лопатку, а потім робіть це руками. Не переймайтеся, якщо бачите, що воно липне до рук. Насправді так і має бути. Кулінари радять змастити їх трішки рослинною олією, аби вимішувати було трішки легше.

Вимішане тісто накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце десь на 1 годину. В іншій мисці натріть сир, вбийте до нього яйце та добре перемішайте до однорідності.

Тісто викладіть на поверхню, яку варто присипати борошном та розрівняйте його в коло. Викладаємо ложкою сирну начинку десь на середину, а далі беремо за краї тіста та загортаємо його. Перевертаємо хачапурі на іншу сторону та розрівнюємо в тонкий пласт. Можна зробити це руками або скористатися качалкою.

Дуже смачні хачапурі, які так полюбили українці

Верх змащуємо жовтком, присипаємо натертим сиром та відправляємо готуватися в розігріту духовку при 200 градусів на 15 хвилин. Смачного!

Схожі статті

Кружка кефіру, борошно та 1 яйце! Можна пекти ці неймовірні булочки через день — ідеально до кави та чаю

Улюблений чай або ароматна кава — це чудовий початок ранку. Але він буде ще кращим, якщо на сніданок з'їсти смачні булочки. Ідеально, якщо вони домашні, а не магазинні. Готуються вони досить просто!

Хвилинна смакота на сніданок. Ледачі пиріжки на кефірі “Три хвилинки”

Є час готувати, але немає бажання. Є бажання, але немає часу. Майже кожна господиня знайома з такою ситуацією. Але ж як вдіяти, коли хочеться чогось смачненького? Зробіть швидкі пиріжки на кефірі!

Крутіше, ніж Шарлотка: дружина Григорія Решетніка повернулася з-за кордону і почала одразу пекти пироги

Дружина відомого ведучого Григорія Решетніка, багатодітна мама Крістіна Решетнік, яка нещодавно побувала у Франції, привезла рецепт найсмачнішого пирога з черешнею, з яким із задоволенням поділилася.

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.