|
11.01.2024 21:21

Французький багет за 5 хвилин: найшвидший рецепт хліба як альтернатива покупному. З намазкою смакує бомбічно

Після того, як спробуєте спекти французький багет за цим рецептом, ви більше ніколи не купуватимете його в магазині, адже це так просто! Тісто замішується за 5 хвилин. Решту зробить за вас духовка. Спробуйте спекти його вдома, і ви здивуєтеся, як це легко!

Інгредієнти:

  • Тепла вода – 340 мл
  • Рослинна олія – 60 мл
  • Сухі дріжджі – 10 г
  • Борошно – 600 г
  • Сіль за смаком

Приготування:

У глибоку миску наливаємо 340 мл теплої води + 60 мл олії без запаху + 10 г сухих дріжджів. Все ретельно перемішуємо віночком. Далі додаємо 600 пшеничного борошна. Обов’язково потрібно просіяти через сито, щоб вона наситилася киснем. Додаємо сіль.

Французький багет за 5 хвилин

Далі починаємо вимішувати тісто. Спочатку силіконовою лопаткою, потім руками. На це знадобиться приблизно 7-10 хвилин. Тісто має вийти м’яким та еластичним.

Французький багет за 5 хвилин

Потім дістаємо глибоку миску. Змащуємо її за допомогою кулінарного пензля олією. Потім кладемо до неї готове тісто. “Запечатуємо” харчовою плівкою, накриваємо рушником та прибираємо у тепле місце на 1 годину.

Через 60 хвилин, коли тісто підійде, змащуємо поверхню олією і викладаємо тісто. Трохи обминаємо. Поділяємо на три частини. Скручуємо їх у кулі. Дві частини накриваємо рушником, із третьої починаємо формувати багет.

Для цього розгортаємо кулю тіста в овал і починаємо згортати в рулет, защипуючи кінці. Теж саме зробіть з рештою двох.

Французький багет за 5 хвилин

Викладаємо багети на застелений пергаментом лист. Робимо надрізи гострим лезом або ножем і ставимо на 15 хвилин у безвітряному місці.

Французький багет за 5 хвилин
Французький багет за 5 хвилин

Збризкуємо водою і ставимо випікатися в розігріту духовку з парою. Випікати при 230-250 С 10-12 хвилин до рум’яності. Чим вища температура випікання – тим більше хрустким багет буде зверху.

Пар у духовці забезпечуємо випаровуванням води. Для цього на дно духовки ставимо жароміцний посуд з водою – він кипітиме і забезпечить пару.

Після духовки даємо багету охолонути, а потім насолоджуємося його смаком.

Французький багет за 5 хвилин