|
20.01.2024 11:53

Що може бути смачнішим за домашню випічку? Рецепт медово-горіхового печива з кунжутом. Впорається кожна

Медово-горіхове печиво з кунжутом має багатий і насичений смак. Це чудовий рецепт простої домашньої випічки. Воно дуже швидко готується, не потребує великої кількості інгредієнтів, але результат обов’язково порадує поціновувачів солоденького.

Загалом, це печиво виглядає привабливо та апетитно, а його горіховий аромат зводить з розуму. Не сумнівайтеся, діти та чоловік будуть чатувати перед кухнею, щоб першими відвідати цей смаколик.

Інгредієнти

  • 150 грамів вівсяного борошна;
  • 1/4 чайної ложки розпушувача;
  • Дрібка солі;
  • 30 грамів білого кунжуту;
  • 100 грамів меду акації;
  • 100 грамів арахісової пасти.

Інструкції з приготування

Якщо дома немає вівсяного борошна, це не проблема, просто перемеліть вівсяні пластівці у кавомолці. Додаємо до борошна розпушувач, сіль, кунжут та перемішуємо.

Рецепт приготування медово-горіхового печива з кунжутом

До сухих інгредієнтів додаємо мед та арахісову пасту. Мед можна використовувати будь-який, головне, щоб він не був зацукрований. Якщо, ваш мед має кристалізовану текстуру, його можна розтопити, для цього просто потримайте необідну кількість меду під струменем теплої (40-45 градусів) води. Гарно вимішуємо тісто до однорідності. На цьому етапі можна додати горіхи, або шоколадну крихту, кокосову стружку або інші додатки, за вашим бажанням.

Рецепт приготування медово-горіхового печива з кунжутом

Розкачуємо тісто у ковбаску та розрізаємо його на частинки товщиною в 1 сантиметр. Кожну частинку скачуємо у кульку та кладемо на розсипаний кунжут й притискаємо склянкою до товщини 0,5 см. Перекладаємо печиво на деко застелене пергаментом.

Рецепт приготування медово-горіхового печива з кунжутом

Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів, до рум’яних країв. Обережно, не пересушіть печиво. Дайте йому охолонути та можна куштувати. Смачного.