|
21.02.2024 19:40

Вишуканий пиріг-закуска за 5 хвилин: на будь-яке свято. Вразить усіх незвичайним поєднанням смаків

Не обов’язково витрачати багато сил та грошей, щоб приготувати вдома вишукану страву ресторанного рівня, яка буде одночасно смачною та дуже привабливою на зовнішній вигляд. Для цього пирога знадобиться всього 5 простих інгредієнтів, три з яких – начинка. До того ж не потрібно буде поратися з тестом, а просто його розкотити. Особливо вразить смак – вишукане, поєднання груші та сиру Камамбер. Ідеально підходить для будь-якого свята.

Інгредієнти:

  • Груша – 1 шт.
  • Сир Камамбер – 120 г
  • Бездрожжеве листкове тісто – 250 г
  • Горіхи – жменя
  • Яєчний жовток + 1 ч. л. молока

Приготування:

сі цінителі вишуканого смаку оцінять цей рецепт. Беремо одну грушу, сир камамбер та бездрожжеве листкове тісто, яке можна купити в будь-якому магазині.

Спочатку розкочуємо тісто прямокутник розміром 20 на 30 сантиметрів. Перекладаємо його на лист, застелений пекарським пергаментним папером.

Грушу очищаємо від кісточок та нарізаємо тоненькими слайсами. Сир камамбер обрізаємо від шкірки і також нарізаємо тонкими пластинками.

Пиріг із листкового тіста з сиром та грушами

На тісто викладаємо чергуючи – грушу та скибочку сиру Камамбер. Намагайтеся робити внахлест, щоб зовні було красиво.

Зверху посипаємо будь-якими горішками, які є у вас вдома. Відмінно підійде арахіс, але якщо ні, можна використовувати волоський горіх. Деякі господині використовують кунжут.

Пиріг із листкового тіста з сиром та грушами

Беремо яйце. Відокремлюємо білок від жовтка. У жовток додаємо невелику кількість молока. Перемішуємо. Отриманою масою змащуємо пиріг по краях.

Жовток, що залишився з молоком, можна потім використовувати для приготування омлету.

Лист із закусочним святковим пирогом відправляємо в розігріту духовку. Випікати 15-20 хвилин при температурі 220 градусів.

Пиріг із листкового тіста з сиром та грушами

Потім дістаємо пиріг, розрізаємо на порційні шматочки і можна подавати до столу.

Зазначимо, що цей пиріг із грушею та сиром камамбер легко можна приготувати і в будній день. Буквально 30 хвилин і ласощі до чаю готові! Зберігайте цей рецепт і обов’язково приготуйте до наступних свят.

Нагадаємо,
Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Сенсація