|
27.06.2021 21:25

Філіп Кіркоров зробив неможливе: за декілька днів перестав бути загрозою для України. Хто допоміг артисту?

Відомий російський співак Філіп Кіркоров не так давно був розгніваний тим, що був включений до списку осіб, що представляють загрозу національній безпеці України. А вже сьогодні він був звідти виключений. Він провів в цьому списку всього три дні.

Деталі події

Українське міністерство культури і інформаційної політики в неділю повідомило, що Служба безпеки України направила в відомство лист з проханням виключити Кіркорова зі списку. При цьому та ж сама СБУ була ініціатором включення артиста в нього. Це сталося 23 червня і викликало різко негативну реакцію Кіркорова. Той, крім іншого, нагадав, що є народним артистом України, а також згадав про те, як виступав разом з нинішнім президентом України Володимиром Зеленським.

Філіп Кіркоров і Володимир Зеленський

У міністерстві додали, що СБУ не повідомило про причини як прохання включити Кіркорова в “чорний список”, так і прохання виключити його з нього.

У самому СБУ пояснили, що підставами включення артиста в список стали “неодноразові пропагандистські концерти і заяви Філіпа Кіркорова, в яких він висловлювався на підтримку анексії Криму Росією, а також наполягав на тому, що анексувати півострів – це частина РФ”. Зміну своєї позиції у відомстві поки не коментували. Раніше артисту заборонили в’їзд до Литви – також у зв’язку з його позицією щодо Криму. Подейкують, що на рішення могли вплинути суттєві зв’язки поп-короля, яких він має безліч по всьому світу.