Рубрики: Новини
05.08.2024 23:27

Олександр Усик зробив заяву про зміну громадянства за “немаленький кеш”: “Круті контракти за інші країни”

Гроші є важливим фактором у процесі прийняття рішень для багатьох людей. Олександр Усик розповів про свої роздуми щодо пропозиції представляти у боксі іншу країну за значну фінансову винагороду.
Поділитися

Після перемоги над Тайсоном Ф’юрі Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу та ще більше прославив Україну на весь світ. Але протягом кар’єри боксер неодноразово мав змогу змінити своє громадянство, щоб виступати під іншими прапорами. Пропозиції були не просто теоретичними, а містили конкретні та чималі суми.

Проте Олександр зазначає, що жодної з них не він не розглядав. Гроші не є джерелом натхнення для спортсмена. Усик отримує мотивацію від своєї сім’ї, українців та нашої країни. Його також мотивує його команда, яка налічує понад 100 людей. Всі ці люди різні, вони мають різні вподобання та думки, різний розпорядок дня та колір очей.

Але кожен у команді, відповідає він за боксерську компоненту чи будь-яку іншу, робить одну справу. Ці люди, можливість йти з ними по життю, народ — це його мотивація. Це не можна пояснити словами, а можна лише відчувати. І про ці свої почуття Усик розповів в інтерв’ю популярному українському YouTube-каналу “Бомбардир”.

Олександр Усик під час інтерв’ю для YouTube-каналу Бомбардир

Бокс — не єдине захоплення в житті Олександра. До 15 років він займався футболом. Зі своїм батьком він вболівав за “Динамо”, а грав у юнацькій школі “Таврії”, що базувалася в його рідному Сімферополі. Зараз Усик має чинний контракт із житомирським “Поліссям”. На офіційному сайті клубу боксер зазначений на позиції нападника.

За “Полісся” Олександр виходив, але не в офіційних матчах. Він хотів би з’явитися на полі в рамках УПЛ, але вважає, що для цього йому потрібно добре готуватися. Для спортсмена важливо бути професіоналом, а не просто бігати та робити “щось”.

Усик щиро вболіває за житомирський клуб. Після вильоту “Полісся” з Ліги Конференцій він навіть звернувся до УЄФА з питанням про те, чому представники Сербії, яка є дружньою до росіян, судили матч його команди. Щоправда, український ексрефері Мирослав Ступар не погодився з Олександром та зазначив, що відповідальні за поразку лише футболісти, а судді не припустилися помилок, які могли вплинути на хід матчу.

Олександр Усик у футболці Полісся в маркетинговому відео для сторінки житомирського клубу