Більше не абсолютний чемпіон: Олександр Усик втратив престижний статус одразу через двох боксерів

Реванш Усика та Ф'юрі пройде лише наприкінці цього року. Але ще до цієї події українець залишився без статусу абсолютного чемпіона світу. Чому Олександр залишився без цього звання ще до поєдинку?

Олександр Усик, один із найвідоміших українських боксерів, нещодавно залишився без звання абсолютного чемпіона світу. Це стало несподіванкою для багатьох його фанатів та експертів у світі боксу. Тим паче, що престижний статус Усик не програв у двобої, а віддав добровільно. Мова про титул IBF у суперважкій вазі. Олександр відмовився від цього поясу, що автоматично позбавило його абсолютного чемпіонства.

Нагадаємо, що в травні Усик став першим за чверть століття абсолютним чемпіоном з боксу. Українець роздільним рішенням суддів зміг перемогти свого суперника Тайсона Ф’юрі. Боксери змагалися одразу за 4 титули від найпрестижніших організацій: WBA, WBC, WBO та IBF. Таким чином, Олександр зміг стати в один ряд з такими легендами боксу, як Леннокс Льюїс, який мав звання абсолютного чемпіона в 1999 році, а також Евандер Холіфілд і Майк Тайсон.

Олександр Усик віддав свій титул
Олександр Усик віддав свій титул

Втім, практично одразу після двобою почалися обговорення про терміни збереження за українцем свого престижного статусу. Основною причиною було невдоволення IBF, яка виступає проти домовленостей про обов’язковий реванш. Згідно з принципами організації, наступний бій за титул повинен відбуватися не з минулим суперником, а з претендентом, який визначається самою IBF. Таким чином, через порушення правила в Олександра могли забрати здобутий раніше пояс.

Однак організація вирішила тимчасово не забирати в Усика титул. Натомість боксер вирішив сам поступитися ним на користь своїх минулих суперників Ентоні Джошуа та Даніеля Дюбуа, які планую провести поєдинок у вересні цього року. Таким чином, боксери зможуть поборотися за пояс IBF. Усик же наразі повністю сконцентрований на підготовці до реваншу з британцем, який запланований на 21 грудня в Ер-Ріяді.

Олександр Усик віддав свій титул
Олександр Усик віддав свій титул

Схожі статті