Рубрики: Новини
09.08.2024 19:23

Поруч з Ярославою Магучіх та Жаном Беленюком: суддя “МастерШеф” Володимир Ярославський виступив на Олімпіаді

Чи могла б кулінарія стати офіційним видом спорту? Не спішіть відповідати "ні", а спершу погляньте на виступ судді "МастерШеф" Володимира Ярославського на Олімпійських іграх.
Поділитися

Українська культура прекрасна! За неймовірно багату історію нашої країни зібралося чимало творів, віршів, пісень, картин, кіноробіт та, звісно ж, рецептів, якими можна пишатися. Все це часто розвивалося під шаленим тиском, з величезними обмеженнями. Нерідко навіть здобутки українців хотіли присвоїти собі інші. Тому зараз особливо важливо розповідати світові про нас, нашу ідентичність, українську культуру та, звісно ж, дуже багату кухню.

Володимир Ярославський вирішив знайомити світ з тим, що ближче йому — з кулінарією. Шеф отримав запрошення Міністерства молоді та спорту виступив на Олімпійських іграх у Парижі. У великому павільйоні, де зібралося чимало глядачів, Володимир розповів про багату українську гастрономічну культуру. Шеф згадав про збиральництво, бджільництво, рибальство, вівчарство та інші сфери, які допомагали формувати українську кухню в минулому.

Володимир Ярославський представив сучасну українську кухню на Олімпіаді

Але Ярославський звертав увагу не лише на традиції, але й на сучасність. Він показав страви, техніки та ідеї, які виникли саме в українських кулінарів. Володимир наголосив, що ефективно просувати українську культуру можна виключно спільними зусиллями. Тому кулінари повинні у цій справі об’єднуватися з дослідниками української кухні.

Окремо шеф подякував людям, які допомогли йому з організацією презентації. Для розповіді про Україну Ярославський обрав мову, яку розуміють у будь-якому куточку світу — смак. Він захотів показати, що між нашою країною та Францією насправді є багато спільного. Володимир це знає із власного досвіду, оскільки він навчався кулінарії саме у французьких школах. Тому найперше Франція для нього — це про кулінарію, а лише потім спорт та все інше.

Володимир Ярославський представив сучасну українську кухню на Олімпіаді